Οι μαθητές δύο Ειδικών Σχολείων της Κύπρου χορεύουν στον ρυθμό αγαπημένων κυπριακών τραγουδιών

Οι ταλαντούχοι μαθητές έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό «Love Cyprus» και διασκέδασαν υπό τους ήχους του «Κόρη Μηλιά» και της «Βράκας».

Article featured image
Article featured image


Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού Λεμεσού και του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας έλαβαν μέρος στον Παγκύπριο Διαγωνισμό «Love Cyprus» του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Yianis Christodoulou Foundation», και μάς υπενθύμισαν πως όταν θες να διασκεδάσεις μπορείς πάντα να βρεις τον τρόπο στο νησί μας.

Οι Λεμεσιανοί μαθητές χόρεψαν στην αποβάθρα του Μόλου υπό τον ήχο του διασκευασμένου από τον Dj Pietro τραγουδιού «Η Βράκα» και με μότο «Everyone can! No boundaries in having fun on Aphrodite's land! (Όλοι μπορούν! Δεν υπάρχουν όρια στη διασκέδαση στο νησί της Αφροδίτης).



Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας χόρεψαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας το επίσης διασκευασμένο από τον Dj Pietro κυπριακό τραγούδι «Κόρη Μηλιά». Μπορείτε να δείτε το βίντεό τους πατώντας ΕΔΩ.

Ο διαγωνισμός


Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε δημόσια σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τα οποία μπορούσαν να συμμετάσχουν με ατομικές ή ομαδικές δημιουργίες των μαθητών/τριων.

Κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν η παροχή ευκαιριών για ανάληψη πρωτοβουλιών για δημιουργική έκφραση των μαθητών/τριων μέσα από τη φωτογραφική τέχνη, τον παραδοσιακό χορό, τη δημιουργία μικρού μήκους φιλμ και του γραπτού λόγου.

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να προωθήσουν την παράδοση, την κουλτούρα, τη μουσική, τον χορό και την τέχνη της κοινότητας, περιοχής και επαρχίας στην οποία ζούνε για προσέλκυση τουριστών-επισκεπτών, μέσα από την υποβολή ενός από τα πιο κάτω:

- Δημιουργία ενός πολύ μικρού μήκους φιλμ που θα παρουσιάζει ένα παραδοσιακό/λαϊκό χορευτικό διάρκειας 1 λεπτού.

- Λήψη φωτογραφίας που θα παρουσιάζει τη φύση, την παράδοση, την κουλτούρα, τα έθιμα κ.λπ. της Κύπρου.

Τα πιο πάνω έπρεπε να συνοδεύονται από ένα σλόγκαν/σύνθημα 10 λέξεων για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των τουριστών-επισκεπτών, καθώς και ένα πολύ σύντομο κείμενο 100 λέξεων για την παροχή βασικών πληροφοριών για τη φωτογραφία ή τον χορό τους.


6 χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 170 χιλιάδων ευρώ


Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού το Φ.Ι. «Yianis Christodoulou Foundation» θα δώσει 6 χρηματικά βραβεία-έπαθλα αξίας €170.000 (τρία για κάθε κατηγορία φωτογραφία και φιλμάκι με χορευτικό): Α’ Βραβείο €50.000, Β’ Βραβείο €25.000 και Γ’ Βραβείο €10.000.

Τα χρηματικά αυτά ποσά θα διατεθούν στα δημόσια σχολεία από τα οποία προέρχονται οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν. Η αξιοποίηση του χρηματικού ποσού θα γίνει από το Ίδρυμα στη βάση εγκεκριμένης πρότασης η οποία θα τύχει της συγκατάθεσης και των σχετικών εγκρίσεων από όλους τους αρμόδιου φορείς (ΥΠΠΑΝ, σχολική μονάδα, Τεχνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).

Το τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τους 6 νικητές για βράβευση (3 σε κάθε κατηγορία), καθώς και η επίσημη τελετή βράβευσης θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 στη Λεμεσό, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός ο οποίος θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ