Πόσες φορές παίχτηκε σε επανάληψη το «Βουράτε Γειτόνοι» και άλλα 9 fun facts για αγαπημένες σειρές του ΣΙΓΜΑ

Μια νοσταλγική αναδρομή σε σειρές τού ΣΙΓΜΑ που άφησαν εποχή!

Article featured image
Article featured image


Τα 28 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ και με αφορμή αυτήν την επέτειο η πρωινή, ψυχαγωγική εκπομπή «Ήρθε κι έδεσε» έκανε μια νοσταλγική αναδρομή σε σειρές του καναλιού που άφησαν εποχή, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, και 10 πληροφορίες που ίσως είναι άγνωστες σε αρκετό κόσμο.

Οι 10 (ίσως άγνωστες) πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, επικεντρώθηκαν στα νούμερα – ρεκόρ τηλεθέασης της εποχής, στους ηθοποιούς, στα τραγούδια τίτλων και σε άλλα fun facts και καινοτόμες πρωτοβουλίες:

- Το «Παρά Πέντε» αποτελεί ξεκάθαρα μια σειρά που άφησε εποχή, αφού πολλοί το θυμούνται ως μια από τις πρώτες επιτυχίες της κυπριακής τηλεόρασης. Ωστόσο, δύο άλλες σειρές που παίχτηκαν επίσης κατά τα πρώτα βήματα των κυπριακών παραγωγών στο ΣΙΓΜΑ και άφησαν το δικό τους στίγμα ήταν το «2 σε 1» και το «Ακτή Ονείρων».

- Το ΣΙΓΜΑ έδωσε σε πολλούς Κύπριους ηθοποιούς την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα στα χρόνια και πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν συνδέσει το όνομά τους με το κανάλι. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αναδρομή της εκπομπής, 284 Κύπριοι ηθοποιοί έχουν περάσει από το ΣΙΓΜΑ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

- Ο υφυπουργός πλέον πολιτισμού της Κύπρου, Μιχάλης Χ’’Γιάννης, έχει τραγουδήσει στους τίτλους έναρξης του «Παρά Πέντε» και της «Ακτής Ονείρων».

- Εκτός από τον Μιχάλη Χ’’Γιάννη, έχουμε ακούσει στους τίτλους έναρξης του «Παρά Πέντε» την Ελένη Δήμου και τον Κωνσταντίνο Χριστόφορου.



- Το «Βουράτε Γειτόνοι», μια σειρά-σταθμός για τα κυπριακά δεδομένα, έκανε peak τηλεθέασης στο 64,5%, προφανώς στο επεισόδιο με τον γάμο της Ναστάζιας και του Σωκράτη, το οποίο μάλιστα έφτασε και σε ποσοστό τηλεθέασης στο λεπτό 80%.

- Το ΣΙΓΜΑ στάθηκε τυχερό όσον αφορά την εν λόγω σειρά, αφού όπως είχε αποκαλύψει ο δημιουργός της, Γιώργος Τσιάκκας, αρχικά θα παιζόταν στο ΡΙΚ, ωστόσο λόγω καθυστερήσεων δεν προχώρησε η συνεργασία και ο δημιουγός ήρθε σε επαφή με το ΣΙΓΜΑ, δίνοντας τα χέρια πριν ακόμα λάβει απάντηση από το κρατικό κανάλι.

- Μια πληροφορία για την οποία σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί όλοι μας πολλές φορές, αφορά το πόσες φορές έχει παιχτεί σε επανάληψη το «Βουράτε Γειτόνοι», το οποίο αποτελείται από 481 επεισόδια, σπασμένα σε 4 κύκλους και είναι η πιο πολυπαιγμένη σειρά κυπριακής παραγωγής. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή, μέχρι στιγμής υπήρξαν 5.143 μεταδόσεις από όταν πρωτοπαίχτηκε και η χρονιά που κατέγραψε ρεκόρ μεταδόσεων (γύρω στις 500) ήταν το 2020.



- Σύμφωνα με τον δημιουργό της αγαπημένης σειράς «Οι Τάκκοι», οι τίτλοι έναρξης, που αποτελούν μια διασκευή το γνωστού τραγουδιού «Τα Ριάλια», γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

- Ένα fun fact για τη σειρά «Βασιλική» αποτελεί το γεγονός πως τα γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και μέσα στην Αγία Σοφία, έγιναν χωρίς να έχει λάβει κάποια σχετική άδεια η παραγωγή. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εκπομπή, ήταν η μόνη σειρά που κατάφερε να μπει μέσα στην Αγία Σοφία χωρίς άδεια.

- Τέλος, ο 4ος κύκλος της πιο πρόσφατης σειράς, «Γαλάτεια», αποτέλεσε το πρώτο prequel στην κυπριακή τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ