Ένα σχολείο της Κύπρου δείχνει κόκκινη κάρτα στο bullying και μιλά ανοιχτά γι’ αυτό

Ο Χρίστος Κακουλλή έβαλε χρώμα στους τοίχους του σχολείου, δημιουργώντας δύο πολύ όμορφα γκράφιτι που στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Article featured image
Article featured image

To bullying δεν πρέπει να έχει θέση πουθενά στην κοινωνία. Πόσω μάλλον στα σχολεία μας. Και ακόμα και όταν εντοπίζονται τέτοια περιστατικά, πρέπει να πατάσσονται παραδειγματικά. Βέβαια, σκοπός δεν είναι πάντα η (παραδειγματική) τιμωρία των θυτών -ειδικά όταν αυτοί είναι ανήλικοι μαθητές- αλλά πρώτιστα η εκπαίδευσή τους, ώστε να μην καταλήγουν να γίνονται θύτες, νταήδες και μπούληδες. Αυτή είναι μια δουλειά που οφείλει να λαμβάνει χώρα συστηματικά και μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες. Άλλωστε, τα σχολεία με bullying είναι αυτά που -συνειδητά- επιλέγουν τη σιωπή.

buddy.jpg



Μια τέτοια όμορφη πρωτοβουλία είναι και αυτή που έγινε από τον Κύπριο καλλιτέχνη Χρίστο Κακουλλή και το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων «Πάνου Ιωάννου». Ο Χρίστος Κακουλλή ζωγράφισε στους τοίχους του σχολείου δύο γκράφιτι, τα οποία στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Πρόκειται για μια δράση που, όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει στόχο να καταστήσει σαφές σε όλους πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας μαθητής θύμα εκφοβισμού.

fff.jpg



«Μαθητές και μαθήτριες ζωγραφίζουμε μαζί και υιοθετούμε στάσεις ζωής θετικής συνύπαρξης στο προαύλιο του σχολείου με δυο ηχηρά μηνύματα σε γκράφιτι.

Ευχαριστώ από καρδιάς τη βοηθό διευθύντρια, κα Γλυκερία Βασιλείου, τόσο για την πρωτότυπη ιδέα που είχε να γεμίσει με χρώμα το σχολείο όσο και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε έχοντας μια άψογη συνεργασία. Ακόμη ευχαριστώ τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Ιωαννίδη και όλο το προσωπικό που αγκάλιασαν αυτήν την ιδέα.

Απαντάμε με άλλη στάση ζωής:

‘Γίνε φίλος όχι εκφοβιστής’

‘Στεκόμαστε μαζί ενάντια στον εκφοβισμό’», αναφέρει στο μήνυμά του ο CRS.

gg.jpg

buddy4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ