31 χρόνια μετά, εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας ενός 7χρονου κοριτσιού

Η Νίκι Άλαν δολοφονήθηκε το 1992 και το σώμα της βρέθηκε σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Article featured image
Article featured image

Τριάντα ένα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της 7χρονης Νίκι Άλαν στη Βρετανία, ο δολοφόνος της, Ντέιβιντ Μπόιντ, κρίθηκε χθες ένοχος από δικαστήριο του Νιούκαστλ.


Για την ακρίβεια, ήταν 7 Οκτωβρίου του 1992, όταν ο 25χρονος τότε Ντέιβιντ Μπόιντ οδήγησε την Νίκι Άλαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, τη χτύπησε με έναν τούβλο και τη μαχαίρωσε πολλές φορές μέχρι θανάτου.


Μέχρι σήμερα, ο Ντέιβιντ Μπόιντ τριγυρνούσε ελεύθερος, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί λάθος άτομο για τη δολοφονία του 7χρονου κοριτσιού.


Η βοήθεια της τεχνολογίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς προέκυψαν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, με δείγματα DNA, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 56χρονος πλέον Ντέιβιντ Μπόιντ και γείτονας του παιδιού ήταν ο δολοφόνος της.


Μιλώντας στο Sky News έξω από το δικαστήριο, η αδελφή τής Νίκι Άλαν είπε ότι η ετυμηγορία των ενόρκων ήταν «η καλύτερη στιγμή της ζωής της» προσθέτοντας ότι «χοροπηδούσε και ούρλιαζε μέσα στο δικαστήριο».


Η μητέρα της Νίκι, Σάρον Χέντερσον, η οποία έκανε αδιάκοπες εκστρατείες για να κρατήσει την ανεξιχνίαστη δολοφονία της κόρης στη δημοσιότητα τόσα χρόνια, επέκρινε την αστυνομία μετά την καταδίκη του Μπόιντ για την ολιγωρία των αρχών.Ντείβιντ Μπόιντ: Οδήγησε τη Νίκι σε εγκαταλελειμμένο κτήριο και τη δολοφόνησε


Ο Μπόιντ είχε συνάψει σχέση με μια γυναίκα που πρόσεχε τη Νίκι και έμενε στον ίδιο όροφο με τους παππούδες του παιδιού. Μάρτυρας ανέφερε στη δίκη ότι είχε δει το νεαρό κοριτσάκι να περπατάει δίπλα σε έναν άνδρα, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν ο Μπόιντ.


«Το κοριτσάκι κάποιες φορές έμενε πίσω του και μετά χοροπηδούσε για να τον προλάβει. Αυτή εν τέλει ήταν η Νίκι Άλαν. Ήταν μαζί με τον δολοφόνο της και προχωρούσε προς τον θάνατο χωρίς να το γνωρίζει», ανέφερε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας.


Ο Μπόιντ ανάγκασε τη Νίκι να μπει από το παράθυρο σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, όπου τη σκότωσε και στη συνέχεια προσπάθησε να κρύψει τη σορό της σε ένα κελάρι.

skynews-nikki-allan-sunderland_6127399.jpg
Το παρελθόν παιδοφιλίας του Ντείβιντ Μπόιντ και τα δείγματα DNA


O καταδικασμένος πλέον δολοφόνος της Νίκι Άλαν δεν αρκέστηκε σε αυτό το έγκλημα και επτά χρόνια αργότερα επιτέθηκε σε ένα εννιάχρονο κορίτσι. Είχε ήδη καταδικαστεί το 1986, όταν ζήτησε από μια ανήλικη να τη φιλήσει, ενώ είχε εκμυστηρευτεί σε δικαστικό επιμελητή ότι φαντασιωνόταν γυμνά κορίτσια.


Τελικά, το 2017, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, επανεξετάστηκε το δείγμα DNA που είχε βρεθεί στα ρούχα της Νίκι. Τελικά, αποδείχτηκε ότι το γενετικό υλικό ταίριαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτό του Μπόιντ ή κάποιον πρώτου βαθμού συγγενή του. Τότε ήταν που η αστυνομία αποφάσισε να επανεξετάσει τον άνδρα που πριν από 30 χρόνια είχε εμπλακεί στην υπόθεση ως μάρτυρας.


Ο Μπόιντ συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο το 2018 και κατηγορήθηκε πέρυσι μετά από έρευνα που αφορούσε το τεστ DNA 839 ανδρών που συνδέονταν με την περιοχή εκείνη την εποχή.


Η οικογένεια της 7χρονης Νίκι Άλαν βρήκε επιτέλους δικαιοσύνη μετά από 31 χρόνια.

70914593-12076501-image-m-112_1683905925544.jpg
Η μητέρα του κοριτσιού.Με πληροφορίες από
Lifo, SkyNews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ