Πάφος: Εντοπίστηκαν και οστά στην περιοχή που βρέθηκε, χθες, το ανθρώπινο κρανίο

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται.

Article featured image
Article featured image

Μετά τον εντοπισμό, χθες, ανθρώπινου κρανίου στην περιοχή Κολώνης στην Πάφο, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε σήμερα αριθμός οστών - που πιθανότατα να είναι ανθρώπινα - καθώς και τεμάχια ρούχων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, που διεξάγει εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, τα οστά εντοπίστηκαν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο, όπου εντοπίστηκε το ανθρώπινο κρανίο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου δήλωσε ότι στην περιοχή αναμένεται ιατροδικαστής ανθρωπολόγος για τα περαιτέρω.


Υπενθυμίζεται ότι το ανθρώπινο κρανίο εντόπισαν σκυλιά κτηνοτρόφου γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής. Ο κτηνοτρόφος - που διατηρεί την κτηνοτροφική του μονάδα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κολώνης και Μαραθούντας- ενημέρωσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν επί τόπου για εξετάσεις.


Η σκηνή αποκλείστηκε και το κρανίο παραλήφθηκε από μέλη του ΤΑΕ Πάφου για να σταλεί για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να εξακριβωθούν άλλες λεπτομέρειες και παράμετροι που αφορούν τις συνθήκες εντοπισμού του.


Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, πιθανολογείται ότι το κρανίο μεταφέρθηκε εκεί από σκυλιά, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στη γύρω περιοχή.


Πρόσθεσε πως με τις εξειδικευμένες εξετάσεις και με τη λήψη γενετικού υλικού θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να διαφανεί αν το ανθρώπινο κρανίο που εντοπίστηκε συσχετίζεται με την απουσία οποιουδήποτε ελλείποντος προσώπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ