Κύπριοι εκπαιδευτικοί έφτιαξαν ένα βιβλίο που θέλει να αλλάξει τον κόσμο

Ένα καινοτόμο εγχείρημα που έχει στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη αρετών και δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση, η γενναιοδωρία, η επιμονή και η αποφασιστικότητα.

Article featured image
Article featured image

Απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω, το πρωτοποριακό και διαδραστικό νέο βιβλίο «History's Superheroes» έχει θέσει ως βασικό στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη αρετών και δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση, η γενναιοδωρία, η επιμονή και η αποφασιστικότητα. Το καινοτόμο εγχείρημα έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί υπό τη σχολαστική επιμέλεια έμπειρων Κυπρίων εκπαιδευτικών.

Μέσω ενός διασκεδαστικού τρόπου εκμάθησης της Ιστορίας, το βιβλίο έχει σχεδιαστεί και δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή, να εξερευνούν αλλά και να αναλύουν εμπνευστικά ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία από δέκα εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες. Από τη συμπόνια του Μαχάτμα Γκάντι μέχρι τη γενναιοδωρία της πριγκίπισσας Νταϊάνα και από την επιμονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έως την αποφασιστικότητα της Ελέανορ Ρούσβελτ το βιβλίο οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό διαδραστικό ταξίδι μέσα από την ιστορία.

iperiroesf.png



Το διαδραστικό αυτό βιβλίο δεν περιορίζεται ωστόσο στο να περιγράψει απλώς μέσα από πολύχρωμα κόμικς τις αρετές των δέκα αυτών «σούπερ ηρώων» αλλά και με ένα πρακτικό και συνάμα συναρπαστικό τρόπο δείχνει στα παιδιά πώς να αναπτύξουν κι αυτά με τη σειρά τους αντίστοιχες δεξιότητες. Επί της ουσίας δεν μιλάμε μόνο για ένα ακόμη βιβλίο αλλά για μια σειρά από ωφέλιμες διαδραστικές δραστηριότητες, που μπορούν να διαρκέσουν έως και 50 μέρες.


«Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο που να παρέχει μόνο θεωρητική γνώση, αλλά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που να λειτουργεί με αλληλεπιδραστικό και ελκυστικό τρόπο», σημειώνει ενδεικτικά ο εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Δημητρίου, επικεφαλής του εγχειρήματος και δημιουργός της ιστοσελίδας TellusMind.com.

pic223.jpg



Εάν επιθυμείτε να έχετε την εμπειρία αυτών των διαδραστικών δραστηριοτήτων με τα παιδιά σας, μπορείτε να κάνετε join στο Viber Group που η ίδια αυτή η ομάδα εκπαιδευτικών διατηρεί και ανεβάζει δωρεάν εκπαιδευτικό διαδραστικό υλικό κάθε εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ