Η αλήθεια πίσω από το «Baphomet Book Club» που έγινε viral το τελευταίο διάστημα
Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες με τα σατανιστικά σύμβολα και τα «κερατοφόρα» παιδάκια.
Δευτέρα 08 Μαΐου 2023
2
λεπτά
Το τελευταίο διάστημα στα ΜΚΔ κυκλοφορούν μερικές αναρτήσεις χρηστών που παρουσιάζουν παιδάκια να κάθονται γύρω από μια πεντάλφα με σατανιστικά σύμβολα ή να περιτριγυρίζουν έναν άνδρα που είναι ντυμένος με ένα μαύρο κουστούμι με κέρατα. Τις εν λόγω αναρτήσεις συνοδεύουν διάφορα κείμενα, τα περισσότερα εκ των οποίων διαδίδουν τον ισχυρισμό πως η δημόσια εκπαίδευση έχει γίνει θρησκευτική παιδεία.
«Η δημόσια εκπαίδευση έχει γίνει θρησκευτική παιδεία. Στην αρχή ήρθαν οι drag queens μετά ήρθαν οι διαβολόφιλοι…είναι κατάλληλο για παιδιά;», αναρωτιέται ένας χρήστης στο διαδίκτυο, ο οποίος μάλλον δεν γνωρίζει πως οι φωτογραφίες δεν είναι αληθινές.
Όπως αναφέρεται στο ellinikahoaxes.gr, οι φωτογραφίες που αναδημοσιεύονται αποτελούν δημιουργίες ενός ψηφιακού δημιουργού με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.
Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τις εικόνες, διαπιστώνουμε πως στην κάτω δεξιά γωνία φέρουν την υπογραφή «The Pumpkin Empress», το προσωνύμιο του καλλιτέχνη.
Λόγω των γενικευμένων αντιδράσεων που υπήρξαν από άλλους χρήστες, ο ψηφιακός δημιουργός έσπευσε να τοποθετηθεί τροποποιώντας την αρχική ανάρτησή του για να εξηγήσει πως οι φωτογραφίες και τα πρόσωπα που απεικονίζονται δεν είναι αληθινά και δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Στο κολλάζ των επεξεργασμένων εικόνων βλέπουμε το λεγόμενο «Baphomet Book Club», όπως το ονόμασε ο καλλιτέχνης, και περιλαμβάνει συνολικά 19 εικόνες με παιδάκια, αγάλματα και φιγούρες με κέρατα που παραπέμπουν στον διάβολο.
Η ανάρτησή του αναλυτικά:
Μετάφραση: Έπρεπε να επεξεργαστώ αυτήν την ανάρτηση λόγω του αριθμού των αμόρφωτων ατόμων στα εισερχόμενά μου και στην ανάρτησή μου. Αυτό δεν είναι πραγματικό. Δημιούργησα αυτές τις φωτογραφίες με λογισμικό AI (τεχνητής νοημοσύνης). Τα παιδιά δεν είναι αληθινά, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Είμαι κάπως αναστατωμένος όμως γιατί όταν ήμουν νέος θα μου άρεσε να πάω εδώ, το Κυριακάτικο σχολείο μου δεν μου έδωσε ποτέ ένα ωραίο καπέλο με κέρατα. Απλά λέω.