«Οι δολοφόνοι του γιου μου είναι όλοι εκεί, δεν πέθαναν, απλώς δεν τους έψαξαν»

Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας να μην ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οιωνδήποτε για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, η οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού προχωρά με ιδιωτικές ποινικές διώξεις, κάνοντας εκ νέου λόγο για συγκάλυψη του εγκλήματος. [Bίντεο]

Article featured image
Article featured image

Χθες, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ανακοίνωσε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν θα προχωρήσει με ποινικές διώξεις εναντίον οιωνδήποτε για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από 18 χρόνια κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.


«Η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας έκανε ό,τι μπορεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες παρέλευσης 18 χρόνων από τότε που έγινε το γεγονός, για να μπορέσει να διαλευκάνει τις συνθήκες και αν ήταν δυνατόν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού», ανέφερε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας, κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει τώρα με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου.


Η τελική έκθεσή έγινε, είπε περαιτέρω, και δυστυχώς δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να συνδέει τα άτομα που ενδεχομένως να ευθύνονται για την πρόκληση του θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού.


Προχωρά σε ιδιωτικές ποινικές διώξεις η οικογένεια


Μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, η οικογένεια του άτυχου Θανάση θα προχωρήσει σε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον εκείνων που φαίνεται να είχαν ευθύνη για την πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης, όπως είχε αποφασίσει και το ΕΔΑΔ. Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο», ο δικηγόρος της οικογένειας Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι η ιδιωτική ποινική δίωξη θα στραφεί εναντίον τεσσάρων ή και πέντε ατόμων.


Συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι «σε επικοινωνία που είχα με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα με είχαν ενημερώσει γι’ αυτήν τους την απόφαση και από πλευράς δικής μου τούς ενημέρωσα ότι η οικογένεια, υπό αυτά τα δεδομένα, θα προχωρήσει με ιδιωτική ποινική δίωξη κατά των προσώπων εκείνων που με βάση και την απόφαση του ΕΔΑΔ διερεύνησαν αμελώς τις συνθήκες θανάτου του Θανάση, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να κατέστησαν αδύνατο ή παρά πολύ δύσκολο να εξευρεθούν τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία».


Διευκρίνισε ότι «τα πρόσωπα μέσω της αμελούς διερεύνησης –το αμελώς το λέω με επιείκεια– ενδεχόμενα κατέστησαν αδύνατο να εξευρεθούν οι δολοφόνοι. Μπορεί να υπάρχουν υποψίες, αλλά σε μια ποινική διαδικασία δεν μπορείς να πας με υποψίες για τα πρόσωπα που ενδεχομένως δολοφόνησαν τον Θανάση».


Πρόσθεσε ότι «η Νομική Υπηρεσία, μελετώντας αυτό το θέμα, κατέληξε ότι θα ήταν δύσκολο να αποδείξει εναντίον αυτών των ανθρώπων – διότι αυτοί είναι γνωστοί ποιοι είναι– ποινικά στο δικαστήριο την υπόθεση. Σεβαστή η απόφαση, είναι μια νομική απόφαση. Εγώ ως δικηγόρος διατηρώ τη νομική μου διαφωνία και γι’ αυτό θα προχωρήσει η οικογένεια σε ιδιωτική ποινική δίωξη. Θα στρέφεται συνολικά εναντίον τεσσάρων προσώπων, μπορεί και πέντε, αλλά αυτήν τη στιγμή που μιλούμε, είναι τέσσερα πρόσωπα, τρεις αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε στην Αστυνομία και ο ιατροδικαστής –μπορεί και δεύτερος (ιατροδικαστής)–, που κλήθηκαν τότε στη σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης».


Σύμφωνα με τον Κρις Τριανταφυλλίδη η Νομική Υπηρεσία μπορεί να σταματήσει την ιδιωτική ποινική δίωξη, ωστόσο, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα το πράξει.


Η ηρωική μάνα

Με νέα ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, εξαπολύει πυρά κατά της Νομικής Υπηρεσίας και της στάσης που κράτησε. Κάνοντας λόγο για συγκάλυψη, καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να αναλάβει τις ευθύνες του.


Η μητέρα του Θανάση ανέφερε μεταξύ άλλων πως τώρα συμπληρώθηκε το παζλ και πως αντιλήφθηκε ποιοι είναι πίσω από την τραγική υπόθεση και παρεμποδίζουν την απονομή δικαιοσύνης.


Παράλληλα σημειώνει πως για να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να επέλθει το Κράτος Δικαίου σε αυτόν τον τόπο, θα πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται η κάθαρση από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, και ειδικά στον Στρατό, «που σκοτώνει τα παιδιά μας και δεν τολμά κανείς να τον πλησιάσει».


«Αντιμετώπισαν τον θάνατό του χειρότερα κι από σκυλί»


Στον απόηχο της απάντησης της Νομικής Υπηρεσίας ότι δεν θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις για την υπόθεση του θανάτου του νεαρού στρατιώτη, η κα Ανδριάνα Νικολάου μίλησε σήμερα το πρωί στο «Πρωτοσέλιδο», λέγοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν έψαξε κανείς να βρει μαρτυρίες, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η συγκάλυψη του θανάτου του παιδιού της. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν κλείσει τα μάτια της, θα πει πολλά, αλλά επανέλαβε ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα για δικαίωση του παιδιού της.


«Δεν έψαξαν να βρουν μαρτυρίες… Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να βρεθούν οι δολοφόνοι. Είναι όλοι εκεί, δεν πέθαναν, απλώς δεν τους έψαξαν. Δεν έγινε καμιά έρευνα από την αστυνομία ή τους ανακριτές στον στρατό. Ήξερα από την αρχή ότι το παιδί μου δεν έπεσε από τη γέφυρα. Είχαμε τη Νομική Υπηρεσία μπροστά μας από την αρχή.. συνέχεια μάς έλεγαν το άσπρο μαύρο.. για όνομα του Θεού! Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί λάθος άτομα κάθονται σε λάθος καρέκλες. Αντιμετώπισαν τον μαρτυρικό θάνατο του παιδιού μου χειρότερα και από ένα σκυλί. Αίσχος και ντροπή!».


Είπε ακόμη ότι «είναι τόσο παρανοϊκοί που προστατεύουν τους δολοφόνους και τους υπαίτιους και αντιμετωπίζουν εμάς τα θύματα λες και είμαστε εγκληματίες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς… γιατί το κάνουν, εκτός κι αν υπάρχει ένα μεγάλο συμφέρον από πίσω».


Αναφορικά με το πόρισμα που τους έδωσε η Νομική Υπηρεσία, η κα Ανδριάνα είπε πως πρόκειται για ένα πόρισμα κουτσομπολιών και ψεμάτων. «Δεν θέλω να τους δω μόνο για έναν λόγο... Συγγνώμη που το λέω, αλλά να το σκίσουν και να το πετάξουν στα μούτρα


Αυτή η απάντηση που λάβαμε… Περιμέναμε 50 μέρες να λάβουμε απάντηση από τον ίδιο τον Εισαγγελέα και λάβαμε αρνητική απάντηση χθες. Αντί να μας απαντήσει ο ίδιος για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, που αφορά τη ζωή ενός στρατιώτη… Έγινε τόση συγκάλυψη και ανέθεσε τη σύνταξη της απαντητικής επιστολής σε έναν υπάλληλο; Τόσο εκτίμησε τη ζωή του γιου μου;», διερωτήθηκε.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκάλυψη και ο μαρτυρικός θάνατος του παιδιού μου συνεχίζεται από αυτούς. Θα έπρεπε να σεβόμαστε το Κράτος.. αλλά είναι απαράδεκτοι, όπως και τα γραφόμενα της επιστολής της υπαλλήλου της Νομικής Υπηρεσίας. Πέταξαν τώρα το μπαλάκι πάνω σε εμάς.


Δεν θα το αφήσω.. θα μας βρουν έξω», είπε η κα Ανδριάνα, προσθέτοντς πως θα απευθυνθεί και σε ξένα ειδησεογραφικά.


«Για 18 χρόνια ήμουν εκεί και ζητούσα δικαίωση για το παιδί μου.. αυτός ο τόπος χρειάζεται κάθαρση. Αν κλείσω τα μάτια μου και ανοίξω το στόμα μου θα πω πολλά. Πάρα πολλά».


Στο βίντεο πιο κάτω ολόκληρη η παρέμβαση της κ.Ανδριάνας.


Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ