Διαμαρτυρίες σε Λευκωσία και Λεμεσό απαιτούν δικαίωση για τον Θανάση

Στον απόηχο της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας να μην ασκήσει ποινικές διώξεις για την υπόθεση Θανάση Νικολάου, αγανακτισμένοι πολίτες καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Article featured image
Article featured image


Στις αρχές της εβδομάδας ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ανακοίνωσε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν θα προχωρήσει με ποινικές διώξεις εναντίον οιωνδήποτε για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από 18 χρόνια κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.


Ως αντίδραση στην απαράδεκτη αντιμετώπιση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, κόσμος άρχισε να μαζεύεται και να διοργανώνει διαμαρτυρίες, ζητώντας δικαιοσύνη για τον αδικοχαμένο στρατιώτη και για τη διεκδίκηση «μιας καλύτερης Κύπρου, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται και οι πολίτες έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη».

«Η υπόθεση του Θανάση Νικολάου δεν είναι απλά μια ακόμα ανεξιχνίαστη δολοφονία. Είναι ένα εξακολουθητικό έγκλημα συγκάλυψης και υπόσκαψης της δικαιοσύνης προς όφελος του υπόκοσμου», αναφέρεται στην περιγραφή ενός event στο Facebook που φέρει τον τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 12/7/23».

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Η απόφαση της μη- δίωξης είναι παράλληλα και μια απόφαση πως ο νόμος δεν έχει την οποιαδήποτε αξία στην Κύπρο με αποτέλεσμα να επικρατεί η ανομία και τα εγκληματικά κυκλώματα στην πολιτική ζωή. Η διάκριση μεταξύ ποινικού και πολιτικού εγκλήματος είναι πλέον ασαφής και η ασφάλεια όλων μας αβέβαιη. Την Τετάρτη 12/7 η ώρα 18:30 όλοι έξω από τη νομική υπηρεσία για να διεκδικήσουμε για μια καλύτερη Κύπρο, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται και οι πολίτες έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Την Τετάρτη έξω από τη νομική υπηρεσία για δικαίωση της οικογένειας του Θανάση. Σε αυτό το link υπάρχει χάρτης για την τοποθεσία της νομικής υπηρεσίας».

diamartiries-gia-thanasi-nomiki-ipiresia_city.png



Παράλληλα, στην ομάδα στο Facebook «Η ΛΕΜΕΣΟΣ» αναρτήθηκε ένα κάλεσμα για ακόμη μια διαμαρτυρία. Συγκεκριμένα γράφει: «Απαιτούμε δικαίωση για τον Θανάση - Κυριακή 09 Ιουλίου 18:30 Διοικητήριο Λεμεσού».

diamartiries-gia-thanasi-lemesos_city.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ