Οι Αμερικανοί απαθανατίζουν την απόκοσμη όψη του μολυσμένου αέρα

Kανονικά ο Δείκτης Ποιότητας του Αέρα είναι περίπου 50, στις ΗΠΑ έφτασε τα 413.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Seth Wenig/AP


Περισσότερα από 128 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν σε συναγερμό στις ΗΠΑ για την ποιότητα του αέρα λόγω του καπνού και του όζοντος από τις πυρκαγιές του Καναδά.

Μόνο για τον καπνό, περίπου 100 εκατομμύρια ήταν υπό συναγερμό σε 16 πολιτείες.Καθυστερήσεις πτήσεων, ακύρωση τριών μεγάλων θεατρικών παραγωγών της Νέας Υόρκης και δύο αγώνων του Major League Baseball ήταν μερικές μόνο επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του Καναδά.Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, χαρακτήρισε την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα «κρίση έκτακτης ανάγκης» και προέτρεψε τους κατοίκους να το λάβουν σοβαρά υπόψη.Μέχρι το απόγευμα χθες, το κέντρο του Μανχάταν βυθίστηκε σε ένα βαθύ μουντό πορτοκαλί και σύννεφα καπνού μείωσαν την ορατότητα στους πέντε δήμους της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ακυρώνοντας ορισμένες πτήσεις. Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι επιβάτες σε Μετρό και λεωφορεία φορούσαν μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν εν μέσω της πανδημίας, τα παιδιά έμειναν σε εσωτερικούς χώρους στο σχολείο ενώ ορισμένα σχολεία έκλεισαν.Η Χότσουλ είπε ότι κανονικά ο Δείκτης Ποιότητας του Αέρα είναι περίπου 50 και ότι την Τετάρτη το Μπρούκλιν μέτρησε 413 και το Κουίνς 407.

«Απλώς μείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Η ύπαιθρος είναι επικίνδυνη σχεδόν σε κάθε μέρος της πολιτείας μας», είπε η Χότσουλ σε συνέντευξη Τύπου. «Όχι μόνο οι ευάλωτες ομάδες, αλλά κυριολεκτικά όλοι».Το πρωί της Πέμπτης, ένα εκατομμύριο μάσκες N95 θα διατεθούν στις κρατικές εγκαταστάσεις.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης θα διανεμηθούν στους Νεοϋορκέζους σε σταθμούς του Μετρό, στάσεις λεωφορείων και πάρκα της πόλης περί τις 400.000 μάσκες.Ο καπνός που καλύπτει μεγάλες περιοχές της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Νέας Υόρκης, αναμενόταν να καταστήσει επικίνδυνο τον αέρα μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ