Το μαρτύριο του Charles τον οδήγησε σε γιατρούς σε όλο τον πλανήτη. Μοναδική ανακούφιση που βρήκε ήταν στην κλινική Mayo, όταν ένας γιατρός, ονόματι Argus Leader τού πρότεινε μια παράτολμη θεραπεία. Θα έπρεπε να εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, κάτι το οποίο είναι δηλητηριώδες, αναφέρει η New York Post.
Ο Osborne δεν πήρε το ρίσκο και αποφάσισε να μην την κάνει. Τελικά πέθανε πλήρης ημερών το 1991.
Παντρεύτηκε δυο φορές και είχε 8 παιδιά, ενώ το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε δεν ήταν εμπόδιο να κάνει μια κανονική ζωή.
Ωστόσο, ο Charles έμαθε μια τεχνική μέσω του διαφράγματος, η οποία του επέτρεπε να «προσαρμόσει» τον λόξιγκα πάνω στην αναπνοή του. Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για την… ταλαιπωρία του και το ρεκόρ προφανώς δεν θα καταρριφθεί ίσως ποτέ.
Για την ιστορία, αρκετοί επιστήμονες προσπάθησαν να ρίξουν φως πάνω στην περίεργη ιατρική υπόθεση. Ο Ali Selfi νευροχειρουργός στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, ο οποίος εφηύρε μια συσκευή που ανακουφίζει αμέσως από τον λόξιγκα, θεωρεί ότι ο Osborne υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στα πλευρά κατά το ατύχημα του 1922.
Οι κάτω πλευρές συνδέονται με το διάφραγμα, έναν μυ ανάμεσα στο στήθος και την κοιλιά που συστέλλεται για να δημιουργήσει λόξιγκα. Ένα κατεστραμμένο διάφραγμα μπορεί να ευθύνεται για τον ατελείωτο λόξιγκα.
Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο Osborne χτύπησε το κεφάλι του και έπαθε εγκεφαλικό. Όπως είπε στο Prevention το 2015 η Diana Greene-Chandos, νευρολόγος στο Wexner Medical Center του Ohio State University, ο παρατεταμένος, επώδυνος λόξιγκας που εμφανίζεται από το πουθενά μπορεί να είναι σημάδι εγκεφαλικού, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος και ζάλη.
Λόξιγκα που επιμένει για πάνω από ένα μήνα μπορεί να βιώσει μόλις 1 άτομο στις 100.000 ενώ το 2021 ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίχ Μπολσονάρου, είχε νοσηλευτεί επειδή παρουσίασε λόξιγκα 48 ωρών.