Το καταφύγιο ζώων στη Γιόλου προστατεύθηκε από την πυρκαγιά

Τα ζώα είναι ασφαλή μαζί με τους διαχειριστές τους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Pexels

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή της Γιόλου η οποία φέρεται να προσέγγισε το καταφύγιο ζώων «Stray Heaven», το οποίο προστατεύθηκε σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.



Νωρίτερα εθελοντές απηύθυναν έκκληση ώστε όποιος μπορούσε να μεταβεί άμεσα στην συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται το καταφύγιο ζώων να το πράξει ώστε να εκκενωθεί το καταφύγιο και να προστατευθούν τα ζώα.

Στο μεταξύ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχουν ενεργοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις ωστόσο δύο από τα πέντε εναέρια μέσα αποδεσμεύτηκαν προκειμένου να συνδράμουν για την κατάσβεση της φωτιάς μεταξύ Περιστερώνας και Αστρομερίτη.

Στη Γιόλου η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή.

Η φωτιά έχει παραμείνει σε ένα μέτωπο στο οποίο επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της, είπε ο κ. Κεττής.

Τα αίτια πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.



Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Γορίλας «βυθίστηκε» στις σκέψεις του μετά από καβγά με τη σύντροφό του [Βίντεο]

Article featured image

Η NASA ανακοίνωσε το πλήρωμα της αποστολής Artemis III για το επόμενο μεγάλο βήμα προς τη Σελήνη

Article featured image

Η τεχνητή νοημοσύνη ακριβαίνει τη ζωή μας και (ίσως) δεν το έχουμε καταλάβει