Δέκα συγκλονιστικές εικόνες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Άνθρωποι βλέπουν το βιος τους να γίνεται στάχτη. Ζώα καίγονται ή τραυματίζονται. Η φύση παραδίδεται στις αδυσώπητες φλόγες.

Article featured image
Article featured image

Ακόμη μία πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Δυτική Αττική και το Λουτράκι, με τις φωτιές που μαίνονται από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και να καταστρέφουν σπίτια και φυσικό περιβάλλον στο πέρασμά τους. Τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται σε αρκετές περιοχές με συνεχείς αναζωπυρώσεις.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.


Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το Λουτράκι όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα, η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τη φωτιά σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια και παραμένει σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.


Μεγάλη αναζωπύρωση φωτιάς σημειώνεται αυτή την ώρα και στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν συνεχή μάχη με τις αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου. Ακόμη, εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο από τη φωτιά. Οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν προς τα Μέγαρα.


Πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στη Ρόδο όπου δίνεται μάχη προκειμένου η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έμπωνα, να ελεγχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.


Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive


Οι εικόνες που φτάνουν από τα πύρινα μέτωπα είναι αποκαρδιωτικές.

pirkagia1.jpg
Πουρνάρι Δερβενοχωρίων / Φωτογραφία: William Faithful


pirkagia2.jpg
Ο κ. Γιώργος κάθεται κοντά στο ολοσχερώς καμένο ναυπηγείο του στη Μάνδρα Αττικής / Φωτογραφία: AP/Πέτρος Γιαννακούρης


pirkagia3.jpg


pirkagia4.jpg
Ένας θλιμμένος σκυλάκος, ενώ πίσω του μαίνεται η πυρκαγιά στη Μαγούλα Αττικής / Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης


pirkfkf.png
Μάνδρα Αττικής / Φωτογραφία: AP/Πέτρος Γιαννακούρης


pirkfhg.png
Πουρνάρι Δερβενοχωρίων / Φωτογραφία: AP/Θανάσης Σταυράκης


pirkagia7.png
Μια γυναίκα δίνει νερό στο άλογό της καθώς ο σύζυγός της με ένα τρακτέρ προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά με λάστιχο κοντά στο Λουτράκι / Φωτογραφία: ΑP/Πέτρος Γιαννακούρης


pirkagia8.png
Οι πυρκαγιές απείλησαν σπίτια σε περιοχές έξω από την Αθήνα / Φωτογραφία: AP/Πέτρος Γιαννακούρης


pirkagia9.png
Φωτιά καίει δάσος στα Δερβενοχώρια, βορειοδυτικά της Αθήνας, τα ξημερώματα της Τρίτης. / Φωτογραφία: AP/Πέτρος Γιαννακούρης


pirkagia10.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ