«Καίγεται το δάσος της Πάφου», μεγάλων διαστάσεων η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνεχίσουν ολονύκτια την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν εκ νέου τα εναέρια πτητικά μέσα, ενώ θα επιστρατευθεί και το Ίκαρος 2 για ενίσχυση των δυνάμεων της πυρόσβεσης.

Article featured image
Article featured image

Μάχη με τις φλόγες στην «καρδιά» του δάσους της Πάφου δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.


Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις 6:45 σε δασική περιοχή και συγκεκριμένα κοντά στον Δασικό Σταθμό Κάμπου στο Δάσος Πάφου ανάμεσα στον Κύκκο και την περιοχή του Σταυρού της Ψώκα.


Λόγω της σοβαρότητας της πυρκαγιάς που καίει πυκνή δασώδη περιοχή, αποφασίστηκε όπως συσταθεί συντονιστικό κέντρο.

Στις Τομές στα Γεγονότα μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ο οποίος ανέφερε ότι η πυρκαγιά μαίνεται στην «καρδιά» του δάσους.


Με κραυγή απόγνωσης ανέφερε ότι «καίγεται το δάσος της Πάφου, θα το παλέψουμε, έχει κινηθεί ολόκληρο το Τμήμα Δασών».

Πρόσθεσε ότι, είναι μια συμπαγής δασική έκταση 60 χιλιάδων εκταρίων και αυτή η πυρκαγιά έχει τη δυναμική να γίνει μια απο τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές της Κύπρου.



«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Παναγίας του Κύκκου. Καλή δύναμη στα παλικάρια», τόνισε.


Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνεχίσουν ολονύκτια την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, πρόσθεσε. Επεσήμανε επίσης πως το πρωί θα επιστρατευθεί το Ίκαρος 2 για ενίσχυση των δυνάμεων της πυρόσβεσης.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός για κατάσβεση της φωτιάς και ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο στην καρδιά της Πάφου.


«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την κατάσβεσή της.'Εχουμε στείλει όλες τις δυνάμεις μας στην Πάφο. Από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες», τόνισε.


Ανέφερε επίσης ότι, με το πρώτο φως της ημέρας θα ενεργοποιηθούν και τα εναέρια μέσα, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ανέφερε ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν ανέμοι αυτή τη στιγμή κάτι που βοηθά στην επιχείριση κατάσβεσης.

Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ