Τι ζημιές έκαναν οι χθεσινές πυρκαγιές στη Λεμεσό και την Πάφο;

Ποια η κατάσταση με τις δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image


Περίπου 20 εκτάρια πευκοδάσους και άγριας βλάστησης εκτιμάται ότι κάηκαν από την πυρκαγιά στο κρατικό δάσος, στην περιοχή Ελίτζιες, στην Πάφο, βάσει ενός πρώτου υπολογισμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως με το πρώτο φως της ημέρας επιχείρησαν τελικά τρία πτητικά μέσα, ενώ η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί. Δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Ίκαρος 2» ούτε να ενισχυθούν τα πτητικά μέσα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, συμπλήρωσε.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, συνέχισε, παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης στην «καρδιά» της φωτιάς για την αντιμετώπιση μικρών εστιών. Οι ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στην σκηνή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε τέλος στη σημαντική συμβολή του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας αλλά και πολυάριθμων εθελοντών για οριοθέτηση της πυρκαγιάς.


Φωτιά στο Καπηλειό

Δύο εκτάρια γης έκαψε φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή της κοινότητας Καπηλειό
, της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19:15 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μια ώρα αργότερα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 άτομα του Τμήματος Δασών με επτά πυροσβεστικά οχήματα, εννέα άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δυο άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα, ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Καπηλειό και εθελοντές.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 20:15 αφού έκαψε έκταση δύο εκταρίων με θαμνώδη βλάστηση.


Πυρκαγιές στη Λεμεσό από το πρωί

Μετά την πυρκαγιά στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου, δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν και στις κοινότητες Μαθηκολώνη και Αψιού
, της Λεμεσού, για κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, βρίσκεται υπό την επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς αναμένεται να επιχειρήσουν και πτητικά μέσα, ενώ πτητικά μέσα επιχειρούν και για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα την Τρίτη σε απόβλητα, εντός του περιφραγμένου χώρου του ΟΕΔΑ Πεντακώμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ