Τρανς άνδρες πετσοκόβουν την τρανσφοβία δηλώνοντας συμμετοχή στα Μις Ιταλία

Η διοργάνωση απαγόρευσε τη συμμετοχή σε τρανς γυναίκες διευκρινίζοντας πως μόνο «γυναίκες που έχουν γεννηθεί γυναίκες» θα μπορούν να συμμετάσχουν φέτος.

Article featured image
Article featured image


Τρανς άνδρες διαμαρτύρονται μετά την απαγόρευση της συμμετοχής τρανς γυναικών στον διαγωνισμό Miss Italy, δηλώνοντας συμμετοχή οι ίδιοι.

Η διαμαρτυρία έρχεται ως απάντηση στα σχόλια της διοργανώτριας του διαγωνισμού ομορφιάς, Patrizia Mirigliani, η οποία ανακοίνωσε την απαγόρευση στις αρχές του μήνα, λέγοντας ότι μόνο «γυναίκες που έχουν γεννηθεί γυναίκες» θα μπορούν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Αυτό ήρθε ως αντίδραση της Mirigliani στην είδηση ότι η 22χρονη Rikkie Valerie Kollé στέφθηκε Miss Netherlands στις 8 Ιουλίου, καθιστώντας την, την πρώτη τρανς γυναίκα που κατακτά τον τίτλο.



Η διοργανώτρια χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι επιτρέπεται σε τρανς γυναίκες να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς και ότι η Miss Italy δεν θα ενταχθεί στο «λαμπερό άρμα του τρανς ακτιβισμού».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρανσφοβική στάση, τρανς άνδρες σε όλη την Ιταλία άρχισαν να δηλώνουν συμμετοχή, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που δημιουργούν οι κανόνες. Ένας από αυτούς, ο τρανς ακτιβιστής Federico Barbarossa, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα la Repubblica: «Όταν άκουσα για τον παράλογο κανονισμό, μου ήρθε αυθόρμητα. Μου έχει αποδοθεί το ‘γυναικείο’ φύλο κατά τη γέννησή μου».

«Ελπίζουμε ότι η χειρονομία αυτή θα προκαλέσει τον θόρυβο των μέσων μαζικής ενημέρωσης που απαιτείται για να επανέλθουν αυτά τα ζητήματα στο επίκεντρο και ότι πολλοί άλλοι τρανς άνδρες θα εγγραφούν μαζικά στον διαγωνισμό για να διακωμωδήσουν αυτές τις παρωχημένες θέσεις που δεν συμβαδίζουν με τον ιταλικό νόμο. Θα με απορρίψουν επειδή είμαι αγόρι, ενώ αν μια τρανς κοπέλα εγγραφεί, θα απορριφθεί επειδή δεν θεωρείται γυναίκα: ποιο είναι το νόημα;».



Άλλοι τρανς άνδρες ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμα του Barbarossa.

«Πήρα το θάρρος, χρησιμοποίησα το deadname μου και δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνισμό Miss Italy, επειδή η καταπολέμηση της τρανσφοβίας είναι διαθεματική και παρόλο που δεν είμαι τρανς γυναίκα, αποφάσισα να αγωνιστώ για τα δικαιώματά τους».

Πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός δεν είναι απλώς ένας διαγωνισμός ομορφιάς αλλά μέρος της πολιτιστικής ιστορίας της Ιταλίας.

«Ο αποκλεισμός των τρανς γυναικών σημαίνει αυτομάτως τον αποκλεισμό τους από την ιστορία, [προσποιούμενοι] ότι δεν υπάρχουν».

Κοινοποιώντας μια ανάρτηση στο Instagram που ανακοίνωσε την εγγραφή του, ο Bonci έγραψε ότι είναι «εκπληκτικό το πώς ο τρανσφοβικός κανονισμός είναι κατά κάποιο τρόπο μάλλον ευχάριστα συμπεριληπτικός για τους τρανς άνδρες».



Απευθυνόμενος στο σχόλιο για τις «γυναίκες που έχουν γεννηθεί γυναίκες», ο Bonci δήλωσε ότι η δήλωση «δεν είναι σαφής και εξακολουθεί να επιτρέπει σε τρανς άνδρες να εγγραφούν».

Συνέχισε: «Για το λόγο αυτό, καλώ όλα τα τρανς masc άτομα να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους. Θέλω πραγματικά να δω το πρόσωπο όσων θα πρέπει να εξετάσουν τις αιτήσεις όταν βρεθούν μπροστά σε αυτά τα όμορφα αρσενικά πλάσματα. Η εποχή κατά την οποία μπορούσατε να είστε ελεύθερα τρανσφοβικοί χωρίς καμία συνέπεια έχει τελειώσει».


Πηγή: Avmag

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ