Η Μικέλα είναι μια λεσβία μαμά, το όνομα της οποίας διαγράφηκε από το πιστοποιητικό γέννησης της κόρης της

Στις παραδοσιακές αξίες της ιταλικής οικογένειας θέλει να επιστρέψει η ακροδεξιά Μελόνι, κηρύσσοντας πόλεμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Pink News


Στα «μαχαίρια» βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Πρόσφατα στην Πάντοβα άρχισε η διαδικασία αφαίρεσης των ονομάτων των ομόφυλων, μη βιολογικών μητέρων από τα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών τους.

Τα ομόφυλα ζευγάρια, τώρα, περνούν στην αντεπίθεση προσπαθώντας να σταματήσουν αυτήν την πρακτική που αναμένεται να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εξειδικευμένος, σε ζητήματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, ιστότοπος pinknews.com, παρουσιάζει τον αγώνα που κάνει μια λεσβία μητέρα, για να επαναφέρει το όνομά της στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού της.

Η Μικέλα Λέιντι είδε το όνομά της να εξαφανίζεται από το πιστοποιητικό γεννήσεως της κόρης που έφερε στον κόσμο η σύντροφός της Βιόλα. Η μικρή είναι πλέον 13 μηνών. Όπως σημείωσε, το ζευγάρι ταξίδεψε στην Ισπανία, για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της υποβοηθούμενης τεκνοποίησης.


Τον περασμένο Ιανουάριο, πάντως, η Μικέλα και η Βιόλα έλαβαν μια επιστολή από την ιταλική κυβέρνηση πως το όνομα της πρώτης δεν θα υπάρχει πλέον στο πιστοποιητικό γέννησης της κόρης της μιας και δεν είναι ο βιολογικός γονέας της. Οι δύο γυναίκες ήταν από τις πρώτες στην Ιταλία που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης κατά της γονικής μέριμνας του ίδιου φύλου και των λεσβιών μητέρων.

«Δεν θέλουμε να ζούμε με τον φόβο», δήλωσε η Μικέλα στην ίδια πηγή και σημείωσε πως άρχισαν τη διαδικασία να υιοθετήσει το παιδί της, αν και κανείς δεν μπορεί να της εγγυηθεί πως θα πετύχει τον στόχο της. «Είναι μια πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Είμαστε έτοιμοι μαζί να αγωνιστούμε γι’ αυτό», επισήμανε, τονίζοντας πως η μικρή τις αποκαλεί ήδη «μαμάδες».

«Δεν θέλω να αισθάνομαι αναγκασμένη να φύγω από την Ιταλία και κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να το κάνει αυτό», υπογραμμίζει περαιτέρω. 

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έχει αναφέρει πως στόχος της είναι να επιστρέψει «στις παραδοσιακές αξίες της ιταλικής οικογένειας».

Η Μικέλα, όμως, το αντικρούει αυτό το επιχείρημα, αναφέροντας: «Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της». Στους έξι μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την παραλαβή της επιστολής, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν την αφαίρεση του ονόματος της Μικέλα από το πιστοποιητικό γέννησης. Εισαγγελέας αποφάσισε ότι η αναφορά του ονόματος της Μικέλα ήταν «αντίθετη προς τη δημόσια τάξη» επειδή δεν ήταν βιολογικός γονέας του παιδιού.

Το ζευγάρι μίλησε με άλλες λεσβίες μητέρες, οι οποίες είπαν ότι είναι δύσκολο γι’ αυτές να το περάσουν αυτό και πως υπάρχει φόβος για το τι μπορεί να επακολουθήσει με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μελόνι.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – με πρόεδρο την προερχόμενη από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, Ρομπέρτα Μετσόλα – και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις πολιτικές της Ιταλίας. Μάλιστα, το ΕΚ ψήφισε τροπολογία που καταδίκασε «τη διάδοση της ρητορικής κατά των δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από ορισμένους πολιτικούς ηγέτες και κυβερνήσεις με επιρροή στην ΕΕ, όπως στην περίπτωση της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας».

Η Μελόνι αντιτίθεται στην άμβλωση, την ευθανασία και τους νόμους που αναγνωρίζουν τους γάμους ομοφυλόφιλων και περιγράφει τον εαυτό της ως «υπέρ της οικογένειας».

Σε μια συγκέντρωση στην Piazza del Popolo τον Οκτώβριο του 2019, μίλησε ενάντια στην ανατροφή παιδιών από γονείς του ίδιου φύλου. Η ομιλία της έγινε viral στα ιταλικά social media.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Φεβρουάριο του 2016 στο Le Iene, μια ιταλική τηλεοπτική εκπομπή, είχε πει επίσης ότι «θα προτιμούσε να μην είχε ένα γκέι παιδί».

Έχει αντιταχθεί στον 1993 Mancino law, νόμο για τη ρητορική μίσους. Είναι αντίθετη στον DDL Zan, έναν νόμο κατά της ομοφοβίας που θα επεκτείνει τον νόμο Mancino για να καλύψει τις διακρίσεις LGBT, δηλώνοντας το 2020 ότι «δεν υπάρχει ομοφοβία» στην Ιταλία.

Η Μελόνι είναι επίσης, αντίθετη στην παρένθετη μητρότητα, η οποία είναι υποτιμητικά γνωστή στα ιταλικά ως utero in affitto και έχει πιέσει το Κοινοβούλιο για έναν νόμο που θα την καταστήσει «καθολικό έγκλημα».

Η Μελόνι υποστηρίζει το κίνημα κατά των φύλων, βασισμένο στην Καθολική θεολογία τής δεκαετίας του 1990 που καταδικάζει κοινωνικές θέσεις που δεν εγκρίνονται από την Καθολική Εκκλησία, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για το φύλο, και είναι δύσπιστη σε αυτό που αποκαλεί «ιδεολογία φύλου».

Υποστηρίζει την αλλαγή του Συντάγματος της Ιταλίας προκειμένου να καταστεί παράνομη η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.


Με πληροφορίες από pinknews, newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ