Δύο κυπριακές διαφημίσεις υποψήφιες για βραβείο, στα Berlin Commercial Awards 2023!

Στο εν λόγω φεστιβάλ αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι καλύτερες, οι πιο «ανατρεπτικές» και οι πιο πρωτοπόρες διαφημιστικές ταινίες των μεγαλύτερων brands του κόσμου. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Πολύ καλά νέα έρχονται για την κυπριακή διαφήμιση από τη Γερμανία, αφού κορυφαίες διακρίσεις έλαβαν δυο διαφημίσεις κυπριακής παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαφημιστικές ταινίες «Your Vibe, Your Tribe» για γνωστό κυπριακό coffee shop franchise και «A Sip of History» για την προώθηση των κυπριακών κρασιών στο εξωτερικό, κατάφεραν να αποσπάσουν υποψηφιότητα στην κατηγορία Σκηνοθεσίας, στο φετινό φεστιβάλ διαφήμισης του Βερολίνου, το Berlín Commercial Festival (εκεί όπου φιλοξενείται το Berlinale, ένα απο τα μεγαλύτερα φεστιβαλ κινηματογράφου στον κόσμο).


Αξίζει να σημειωθεί πως και οι 2 φέρουν την υπογραφή του Κύπριου σκηνοθέτη Πάρη El-Said και είναι παραγωγής Semio Productions.



Οι δύο αυτές διαφημίσεις έχουν ήδη αναγνωρισθεί για την ευφάνταστη σκηνοθεσία τους και για τις ψηλές παραγωγικές τους αξίες, με αλλά 4 βραβεία στα φετινά LΙΤ Talent Awards της Αμερικής (2 Gold Awards και 2 Platinum στις κατηγορίες “Best Commercial” και “Best Director” για τον El-Said). Συμπεριλήφθηκαν επίσης, ως highlights στην πλατφόρμα Shots.net & ADS OF THE WORLD - κανάλια που προβάλλουν και αναδεικνύουν τις καλύτερες διαφημίσεις παγκοσμίως (για καλύτερη ανάγνωση της σημασίας του γεγονότος, το αντίστοιχο θα ήταν μια έρευνα\συνέντευξη κυπριακού μέσου, να έμπαινε στο top 5 του weekly newsletter των NY Times).

Το κύρος του Berlín Commercial Festival, το γεγονός πως η επιλογή και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ υψηλά και πως στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι καλύτερες, οι πιο «ανατρεπτικές» και οι πιο πρωτοπόρες διαφημιστικές ταινίες των μεγαλύτερων brands του κόσμου, κάνει αυτήν τη διάκριση ακόμη πιο σημαντική τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για την Κύπρο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ