Όσοι χρησιμοποιείτε το Messenger Lite ετοιμαστείτε για «μετακόμιση»

Η Meta αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του και αυτές είναι οι εναλλακτικές που προτείνει.

Article featured image
Article featured image


Η Meta κλείνει το Messenger Lite, την πιο «ελαφριά» έκδοση του Messenger, που έπαιρνε λιγότερο χώρο στις συσκευές και είχε πιο περιορισμένες δυνατότητες.

Οι χρήστες της εφαρμογής άρχισαν να βλέπουν ένα μήνυμα που τους συμβουλεύει να «χρησιμοποιήσουν το Messenger για να συνεχίσουν να συνομιλούν».

Η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί από το Google Play Store και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη μετά τις 18 Σεπτεμβρίου για τους τρέχοντες χρήστες.

«Από τις 21 Αυγούστου, τα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Messenger Lite για Android θα κατευθύνονται στο Messenger ή στο FB Lite για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα στο Messenger», δήλωσε στο TechCrunch ένας εκπρόσωπος της Meta.

Η Meta, γνωστή ως Facebook εκείνη την εποχή, παρουσίασε το Messenger Lite για Android το 2016 για χρήστες με λιγότερο ισχυρές συσκευές Android. Η εφαρμογή προσφέρει μόνο τις βασικές λειτουργίες του Messenger για να εξοικονομήσει λιγότερο χώρο αποθήκευσης και επεξεργαστική ισχύ.

Αν και η Meta κυκλοφόρησε το Messenger Lite για iOS, η εταιρεία το έκλεισε το 2020.

Σύμφωνα με την εταιρεία data.ai, οι εκδόσεις Lite της εφαρμογής είχαν συνδυασμένες λήψεις που υπολογίζονται σε περίπου 760 εκατομμύρια παγκοσμίως, με την Ινδία να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία και την Ινδονησία.

Τα νέα έρχονται καθώς η Meta ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Messenger σταματά την υποστήριξη SMS τον επόμενο μήνα. Η εταιρεία ειδοποίησε τους χρήστες ότι «δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Messenger για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα SMS που αποστέλλονται από το δίκτυο κινητής σας όταν ενημερώσετε την εφαρμογή σας μετά τις 28 Σεπτεμβρίου 2023».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Meta είπε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή για το Messenger μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο τεχνολογικός γίγαντας επεκτείνει επίσης τη δοκιμή των δυνατοτήτων κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο σε «συνομιλίες εκατομμυρίων ακόμη ανθρώπων».



Με πληροφορίες από techcrunch

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ