Ο Ματία εμφύτευσε 5 τσιπάκια κάτω από το δέρμα του επειδή «είναι βολικό και ασφαλές»

Όσα μπορεί να κάνει με αυτήν την τεχνολογία ο αυτοαποκαλούμενος «μετανθρωπιστής».

Article featured image
Article featured image


Ένας 35χρονος άνδρας στη Μπρέσια είναι ένας από τους πρώτους Ιταλούς που εμφύτευσε 5 μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του που καταγράφουν τα δεδομένα υγείας και την ταυτότητά του, μοιράζεται το προφίλ του στο LinkedIn και διαχειρίζονται τις προσωπικές του δαπάνες.

italia-andras-mikrotsip-linkedin_city.png
Φωτογραφία: ANSA



Τα μικροτσίπ έχουν μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, του επιτρέπουν να ανοίξει πόρτες, να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του και να κάνει πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάρτες ή smartphone.

Η διαδικασία εμφύτευσης είναι απλή και διαρκεί περίπου 15 λεπτά, αναφέρει το πρακτορείο ANSA και προσθέτει πως το μικροτσίπ τοποθετείται κάτω από το δέρμα με μια μικρή βελόνα.

italia-andras-mikrotsip-1_city.png
Φωτογραφία: ANSA



Ο Ματία Κοφέτ, ένας αυτοαποκαλούμενος «μετανθρωπιστής», είπε ότι είχε πάθος για την τεχνολογία από τότε που ήταν αγόρι και ήταν «πολύ χαρούμενος» που του έβαλαν τις πέντε συσκευές παρακολούθησης κάτω από το δέρμα του.

Ο Ιταλός λέει ότι αποφάσισε να εμφυτεύσει μικροτσίπ επειδή ήταν βολικό και ασφαλές. «Δεν χρειάζεται να κουβαλάω μαζί μου κάρτες ή smartphone», λέει. «Μπορώ απλώς να περάσω το χέρι μου πάνω από μια συσκευή για να το ξεκλειδώσω ή να πληρώσω».

italia-andras-mikrotsip-3_city.png
Φωτογραφία: ANSA



«Σε ηλικία 13 ετών εγκαθιστούσα ήδη δωρεάν λειτουργικά συστήματα στους υπολογιστές των φίλων μου», είπε.

«Τώρα ασχολούμαι με την τεχνολογία πληροφοριών και προσπάθησα να μετατρέψω το πάθος μου σε δουλειά», ανέφερε ο Κοφέτ.




Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ANSA, Skynews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ