5 ξεχωριστά φεστιβάλ για το weekend

Σημείωσέ τα!

Article featured image
Article featured image

To σαββατοκύριακο έφτασε και φέρνει μαζί του πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και 5 φεστιβάλ που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις εξόδους μας.

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να εμπλουτίσεις το σαββατοκύριακό σου, τότε δες τα πιο κάτω και σημείωσε ημερομηνίες!

Φεστιβάλ Φέγγαρος
Το πιο συναρπαστικό μουσικό φεστιβάλ του νησιού, ανακοινώνει την ενδέκατη του έκδοση και η κοινότητα του Φέγγαρος λαχταρά να ξανασμίξει για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή της χρονιάς. Περισσότερα από 50 acts θα ανέβουν στις τέσσερις σκηνές του φεστιβάλ στο χωριό Κάτω Δρυς, προσφέροντας στους επισκέπτες περισσότερες από 45 ώρες μουσικής.
>> Σάββατο 5 Αυγούστου, χωριό Κάτω Δρυ, επ. Λευκωσίας. Περισσότερα εδώ.

aaaa.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width-800.png

Sunset Tribes Festival
Το Sunset Tribes Festival 2023 είναι επιτέλους γεγονός! Το φεστιβάλ που απευθύνεται στους ravens και τους λάτρεις της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής, επιστρέφει φέτος έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα τεσσάρων ετών (από το S.T.F 2019). Αυτό το καλοκαίρι, στις 5 Αυγούστου, το Sunset Tribes Festival μας πάει παραλία και συγκεκριμένα στην όμορφη παραλία Κάππαρη στο Παραλίμνι, και μας παρουσιάζει την Ουκρανή Dj και παραγωγό 8KAYS (AFTERLIFE) για ένα αποκλειστικό σετ 3 ωρών! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης δύο Djs και παραγωγοί γεννημένοι στην Κύπρο που πραγματοποιούν περιοδεία ανά τον κόσμο, οι B>DBOX και ο PAUL ANTHONEE!
>> Σάββατο 5 Αυγούστου, παραλία Κάππαρη, Παραλίμνι. Περισσότερα εδώ.

44ο Φεστιβάλ Κυπερούντας
Η Κυπερούντα μάς προσκαλεί στο 44ο της Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Αυγούστου στην Πλατεία Κυπερούντας. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Θ.Ο.Ι. Κυπερούντας. Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, θα την περάσουμε παρέα με τον μοναδικό και αγαπημένο σε όλους τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα. Ο γνήσιος εκπρόσωπος του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού θα ερμηνεύσει πολλές από τις επιτυχίες του, αλλά και τραγούδια για όλα τα γούστα. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 6 Αυγούστου, ντόπιοι και επισκέπτες θα διασκεδάσουν με μουσικό πρόγραμμα από το κρητικό μουσικό σχήμα Μινωίτες, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο Χανίων "Το Αντάμωμα" και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς από το συγκρότημα Θ.Ο.Ι. Κυπερούντας. Η βραδιά αρχίζει στις 20.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Αυγούστου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού, 20.30. Eίσοδος: €20 (με φαγητό). Πληρ. 99822830.

61134-sitesfestival1_0_bIJIG3h.2e.2e16d0ba.fil.width-800_4RsFI8V.jpg

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων επιστρέφει και φέτος, με μια ενδιαφέρουσα έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Ένα όμορφο και αξέχαστο τριήμερο χαρίζει στους επισκέπτες του ο Δήμος Αγίας Νάπας με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και την έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παρουσίαση κυπριακής χειροτεχνίας. Στον χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά, κυπριακά προιόντα και εδέσματα, μερικά από τα οποία παρασκευάζονται επί τόπου και έτσι το κοινό μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράζει. Ακόμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες, όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλτ. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κάθε βράδυ υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι, χορευτικά, αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και άλλα.
>> Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Αυγούστου, Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, 19.30.

RD8caxhe2ekIvsB5pDTEFcJagCpQ5h-me.2e16d0ba.fil.width-800_GeyzbVK.jpg

Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελέντρι
Το Πελένδρι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού και ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Πιτσιλιάς, κάθε Αύγουστο μας υποδέχεται σε ένα φεστιβάλ γεμάτο που μαζεύει πολύ κόσμο! Ο λόγος για το 6ο Φεστιβάλ μπίρας που ανακοίνωσε και φέτος ημερομηνίες! Το Φεστβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από τις 5-6 Αυγούστου. Στο Φεστιβάλ θα απολαύσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ποικιλία από μπίρες σε βαρέλια και μπουκάλια, φαγητό, live και μουσική από δημοφιλή συγκροτήματα και μπάντες! Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
>> Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Αυγούστου, Πελένδρι, επ. Λεμεσού, 17.00. Περισσότερα εδώ.

Πηγή: checkincyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ