Γίνε κι εσύ Digital Marketer

Οι ραγδαίες τεχνολογικές καινοτομίες των τελευταίων ετών και η υιοθέτησή τους από τις επιχειρήσεις έχει εγκαινιάσει μια νέα ψηφιακή εποχή και έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες λειτουργούν, προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους

Article featured image
Article featured image

Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, τον κλάδο τους ή το πεδίο δραστηριοτήτων τους, οι περισσότερες εταιρείες σήμερα επικεντρώνονται στο να βρουν και να εφαρμόσουν νέες στρατηγικές αξιοποιώντας την τεχνολογία προκειμένου να αγγίξουν τους στόχους μάρκετινγκ και επικοινωνίας που έχουν θέσει.

Έτσι, λοιπόν, ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων επενδύει ενεργά στο Digital Marketing, το οποίο εξελίσσεται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες στη λειτουργία ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σε έναν κόσμο με followers και influencers στα social media, με Big Data και ψηφιακό μάρκετινγκ, όπου οι οργανισμοί χρειάζονται ικανούς επαγγελματίες που μπορούν να «χτίσουν» το εκάστοτε brand, να επικοινωνήσουν τις αξίες της επιχείρησης, μέσω των κατάλληλων καναλιών και να αφουγκραστούν τους πελάτες τους.

Αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή, πως, παρόλο που το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτελούσε ένα σχεδόν άγνωστο αντικείμενο μέχρι πριν κάποια χρόνια, σήμερα οι σπουδές στον τομέα του Digital Marketing θεωρούνται απαραίτητο προσόν. Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας να επιτάσσει τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων, αξίζει να αναφερθούμε στους βασικούς λόγους που οι σπουδές Marketing και Digital Communications αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για όσους ξεκινούν τώρα την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.


Υψηλή ζήτηση για Digital Marketers

Χωρίς αμφιβολία, η άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας αποτελεί ίσως το βασικότερο ζητούμενο στην επιλογή σπουδών για την πλειονότητα των νέων σήμερα, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μια επιλογή με το βλέμμα στο μέλλον. Και το Digital marketing αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους κλάδους, ακόμη και στη χώρα μας, με τους εργοδότες να κάνουν λόγο για έλλειψη ικανών στελεχών με τα απαραίτητα προσόντα στην αγορά εργασίας. Στις μέρες μας, οι περισσότερες επιχειρήσεις ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τα νέα ψηφιακά κανάλια και επομένως αναζητούν κατάλληλους εκπαιδευμένους επαγγελματίες για τη διαχείρισή τους που να κατέχουν καλά το γνωστικό αυτό αντικείμενο.

8 august.png



Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αντιλαμβανόμενο την ανάγκη επιχειρήσεων και εργαζόμενων για digital μεταμόρφωση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων, φρόντισε να δημιουργήσει και να καλλιεργήσει το κατάλληλο έδαφος για ψηφιακή εκπαίδευση και εξειδίκευση στο Digital Marketing. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του EUC, με προγράμματα σπουδών που συμβαδίζουν με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας, προσφέρει πτυχίο στο Marketing and Digital Communications.

Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε σύγχρονες πρακτικές στους βασικούς τομείς του μάρκετινγκ, της επικοινωνίας και της στρατηγικής των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ραγδαίως αναπτυσσόμενη και δυναμική βιομηχανία του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Παράλληλα, πέρα από την απόκτηση των απαραίτητων θεωρητικών γνώσεων, το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε πρακτικές ασκήσεις, αλλά και πραγματικές εφαρμογές, που προάγουν την ομαδική εργασία και ενισχύουν τις επικοινωνιακές και αναλυτικές δεξιότητες των φοιτητών, ενώ συμμετέχουν και σε προγράμματα πρακτικής άσκησης για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.


Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών Marketing & Digital Communications

Οι γνώσεις ψηφιακού μάρκετινγκ και επικοινωνίας είναι σήμερα αναγκαίες σε πάρα πολλές θέσεις εργασίας και για κάθε ιεραρχία στις επιχειρήσεις (μάρκετινγκ, πωλήσεις, ανθρώπινο δυναμικό κ.ο.κ), συνεπώς η βασική κατάρτιση είναι απαραίτητη για όλους. Στις μέρες μας, ένα πτυχίο με προσανατολισμό στο Digital Marketing αποτελεί όχι μόνο το «εισιτήριο» για την αγορά εργασίας, αλλά προσφέρει και πληθώρα ευκαιριών σταδιοδρομίας και εξειδίκευσης στο μέλλον.

Το πτυχίο στο Marketing and Digital Communications του EUC διδάσκεται στα αγγλικά, προσφέρεται για όσους θέλουν να απασχοληθούν στους τομείς της διαφήμισης, των δημοσίων σχέσεων, του ψηφιακού μάρκετινγκ, της διαχείρισης social media κ.ά., ενώ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μαθήματα όπως Digital Communications Strategy, Social Media & Marketing Communications, Marketing Research, Consumer Behaviour, Customer Engagement κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 22713000.

Έναρξη φθινοπωρινού τετραμήνου 2 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ