Με πορτοκαλί προειδοποίηση ξεκινά η εβδομάδα

Πού και πότε αναμένονται καταιγίδες και πιθανό χαλάζι.

Article featured image
Article featured image


Πορτοκαλί προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, που θα ισχύσει από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά, τις βόρειες περιοχές και το ανατολικό μισό του νησιού, με την ένταση της βροχής να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55-70 χιλιοστά ανά ώρα. Επίσης πιθανό να πέσει και χαλάζι.



Δελτίο Καιρού από το Kitasweather

Πιο δροσερή και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και γενικότερα στο ανατολικό 1/2 του νησιού και αναμένονται βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές ενώ μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά το απόγευμα τα 5 μποφόρ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά και θα ανέλθει γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος κυρίως από μέσες νεφώσεις και αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από μέσες νεφώσεις, για να καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στο νότιο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Τα φαινόμενα θα ακολουθούν νότια πορεία και πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια νότια τμήματα του νησιού αργότερα το απόγευμα. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ και αργότερα στο ανατολικό 1/2 του νησιού και βόρεια εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά και νότια θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την
Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό 1/2 του νησιού και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά και νότια θα πνέουν αρχικά βόρειοι έως βορειανατολικοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό 1/2 του νησιού και στα βόρεια βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά και νότια θα πνέουν αρχικά βόρειοι έως βορειανατολικοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ,
ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ υψηλός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ