Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το διπλό θανατηφόρο στη Λάρνακα, χθες βράδυ

Το ένα εκ των δύο ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, ήταν αστυνομικός εν ώρα καθήκοντος. Το άλλο άτομο δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία Αρχείου

Δύο άνθρωποι, ο αστυνομικός Πέτρος Ελευθερίου, 50 ετών και δεύτερο πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής, σε οδικό δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς.

Δηλώσεις για το τραγικό διπλό θανατηφόρο έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.



Αρχικά ανέφερε ότι έλαβαν πληροφορία για πρόσωπο το οποίο κινείτο πεζό στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας - Ριζοελιάς.

Σημείωσε ότι ανταποκρίθηκαν δύο μοτοσικλετιστές του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, καθώς και ένα περίπολο από τον Αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης.

«Φτάνοντας στο σημείο εντόπισαν ένα πρόσωπο να κινείται στον αυτοκινητόδρομο και ανακόπηκε ο δρόμος για να τον περιορίσουν. Το συγκεκριμένο πρόσωπο συμπεριφερόταν παράξενα, πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στη μέση του αυτοκινητόδρομου προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Συμπλήρωσε ότι το μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν με το όχημα, δηλ. ο αστυφύλακας Πέτρος Ελευθερίου, ανταποκρίθηκε άμεσα και μπήκε στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς Αγία Νάπα, ενώ ακολούθησαν και οι μοτοσικλετιστές.

«Σε κάποιο σημείο το μέλος μας στάθμευσε στη λωρίδα ασφαλείας και στην προσπάθειά του να περιορίσει το δεύτερο πρόσωπο για να τον μεταφέρει με ασφάλεια εκτός του αυτοκινητόδρομου, όχημα που διερχόταν παρέσυρε θανάσιμα το μέλος της Αστυνομίας και το άλλο πρόσωπο».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι το μέλος της Αστυνομίας έχασε τη ζωή του ακαριαία, ενώ το δεύτερο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου και απεβίωσε. «Έχουν γίνει εξετάσεις και έχουν ληφθεί διάφορα τεκμήρια. Σε έλεγχο νάρκοτεστ που έγινε στον οδηγό, είχε αρνητική ένδειξη. Έχει δώσει κατάθεση».

Υπογράμμισε ότι αύριο το πρωί θα γίνουν οι νεκροτομές. «Πρόκειται για ένα μέλος μας το οποίο ήταν ευσυνείδητο. Έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος και στην προσπάθεια να διασώσει άλλο πρόσωπο. Η Αστυνομία κήρυξε τριήμερο πένθος και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες».

Τέλος, ανέφερε ότι ο δεύτερος νεκρός είναι 47 ετών και αναμένεται να ταυτοποιηθεί πλήρως τις επόμενες μέρες.


Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ