Τις επόμενες ημέρες έχε μαζί σου μια ομπρέλα, καλού-κακού

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου τελειώνει με συννεφιά και βροχές.

Article featured image
Article featured image


Μέτριο έως ισχυρό και τοπικά έως πολύ ισχυρό, δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις στο δυτικό 1/3 του νησιού με την πιθανότητα λίγων ορογραφικών βροχών κυρίως στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους ενώ την ίδια ώρα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα στο ανατολικό 1/3 του νησιού και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά το απόγευμα τα 6 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά/βορειοανατολικά και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα και πιο έντονα στα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού (Καρπασία). Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα και στο δυτικό 1/3 του νησιού και κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια έως τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια και αναμένονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια και κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες, ενώ αργότερα το απόγευμα μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tη Δευτέρα το βράδυ
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Προοδευτικά, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα ακολουθούν νότια πορεία και πιθανόν να επηρεάσουν και νότια τμήματα του νησιού αργότερα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν κυρίως σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικά υψηλός σήμερα και πολύ υψηλός την Κυριακή.


Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ