Ας μιλήσουμε για τα αγενέστατα 10χρονα που αγοράζουν αντιγηραντικά προϊόντα επειδή το είδαν στο TikTok

Πελάτες και υπάλληλοι των Sephora μιλούν για τις εμπειρίες τους με τα κοριτσάκια που τους κάνουν τη ζωή κόλαση ενώ οι γονείς τους δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Article featured image
Article featured image


Πελάτες και υπάλληλοι δημοφιλών αλυσίδων λιανικής πώλησης προϊόντων ομορφιάς, όπως η «Sephora» και η «Ulta», καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τα παράπονά τους για την εισροή 10χρονων κοριτσιών που προκαλούν χάος στα καταστήματα.

«Δεν είναι το γεγονός ότι είναι μικρά κορίτσια στα Sephora, επειδή το μακιγιάζ είναι υποκειμενικό, δεν υπάρχει όριο ηλικίας σε αυτό», δήλωσε η Sequoia Cothran, υπάλληλος Sephora από το Τενεσί στο Fox News Digital. «Είναι περισσότερο για το τι αγοράζουν αυτά τα κορίτσια όταν βρίσκονται σε αυτά τα καταστήματα».

«Είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους», πρόσθεσε η 21χρονη. «Βλέπεις τέτοιου είδους κακίες από αυτά τα 10χρονα κορίτσια».



Τις τελευταίες εβδομάδες, το TikTok έχει κατακλυστεί από viral αναρτήσεις πελατών που συζητούν τις προσωπικές τους εμπειρίες «εκφοβισμού» από κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών, τα επονομαζόμενα «Sephora kids», ενώ ψωνίζουν προϊόντα ομορφιάς.

Νυν και πρώην εργαζόμενοι έχουν επίσης μοιραστεί ιστορίες σχετικά με τη συμπεριφορά αυτών των νεαρών πελατών, λέγοντας ότι κάνουν άνω κάτω τα καταστήματα, επιδεικνύουν αγενή συμπεριφορά όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν και πιέζουν τους γονείς τους να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια για προϊόντα.



«Βλέπεις αυτή την επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους ενήλικες», δήλωσε ο Cothran. «Ένα επίπεδο ασέβειας που δεν έχετε δει ποτέ από ένα παιδί προς μια γυναίκα. Σαν απλά να μην τους ενδιαφέρει».

Η Cothran δήλωσε ότι έχει δει «Sephora kids» να σπρώχνουν άλλους πελάτες για να φτάσουν πρώτα σε ένα προϊόν, να ανοίγουν και να μολύνουν σφραγισμένα προϊόντα χωρίς να τα αγοράζουν και να διακόπτουν τους υπαλλήλους ενώ βοηθούν άλλους πελάτες.

Σε διάφορα viral βίντεο στο TikTok για το θέμα, γυναίκες ζητούν από τα καταστήματα ομορφιάς να επιβάλουν ηλικιακό περιορισμό για την είσοδο, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους είναι κάτω των 18 ετών.

@insideedition

At 11 years old, Olivia Kleid is obsessed with #beauty products. Kleid’s mom says the teen beauty boom stems from online #influencers. However, when she took her to buy skin care products, Kleid’s mom was shocked at how much things cost. Dermatologist Dr. Rose Marie Ingelton says "Glycolic acid products are wonderful, but they [teens] should be supervised by a dermatologist and generally they don't need it yet.” She suggests young girls stick with a simple cleanser, toner and a moisturizer with sunscreen.

♬ original sound - Inside Edition



Η Cothran δήλωσε ότι το ζήτημα πηγάζει από την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία είναι ο λόγος που τα κορίτσια συρρέουν στα Sephora και αναζητούν όλα τα ίδια προϊόντα. «Όλες ακολουθούν μια τάση», πρόσθεσε.

Η Dr. Brooke Jeffy, δερματολόγος που δημοσιεύει TikToks σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας, μίλησε για την αυξανόμενη εμμονή των νεαρών κοριτσιών με προϊόντα ομορφιάς που προορίζονται για ενήλικες, λέγοντας ότι «το φαινόμενο είναι σίγουρα ανησυχητικό».



«Οι εκτεταμένες ακριβές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας και το μακιγιάζ έχουν γίνει ένα σύμβολο status για τη γενιά Alpha που καθοδηγείται από την επιθυμία να ταιριάξουν με τους συνομηλίκούς τους», δήλωσε η Jeffy στο Fox News Digital. Κατηγόρησε επίσης την κουλτούρα των influencer και των εμπορικών σημάτων, ως τις πιο ένοχες.

@giannamjoyce IT WAS ABSURD, pray for these sephora workers omg. #sephora #sephorakidsneedtobestopped ♬ original sound - gianna



«Τα φίλτρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τέλειο δέρμα χωρίς πόρους τροφοδοτώντας τις πωλήσεις μακιγιάζ σε παιδιά», πρόσθεσε η δερματολόγος. «Προσθέστε σε αυτό τον φόβο της γήρανσης που διαμορφώνεται από τους influencers, τους γονείς και τους φίλους και γεννιέται η επιθυμία για αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος».

Είπε ότι οι πιο ανησυχητικές συμπεριφορές μεταξύ των κοριτσιών προεφηβικής ηλικίας είναι η χρήση ρετινόλης, οξέων απολέπισης και θεραπευτικών σχημάτων πολλών βημάτων, τα οποία, όπως είπε, είναι «πολύ σκληρά για το φυσιολογικό υγιές δέρμα τους».«Ανησυχώ όχι μόνο για τη ζημιά που κάνουν αυτά τα παιδιά στο δέρμα τους με προϊόντα που είναι ακατάλληλα για το δέρμα τους, αλλά και για τις ψυχολογικές συνέπειες με το να εστιάζουν τόσο πολύ στην εμφάνιση σε τόσο νεαρή ηλικία», δήλωσε η Jeffy. Πρόσθεσε επίσης ότι οι influencers θα πρέπει να αλλάξουν τους τρόπους τους για να αποφεύγουν τη διαφήμιση σε μικρά παιδιά, ενώ η Cothran δήλωσε ότι είναι οι γονείς που πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. Είπε ότι οι influencers πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι το κοινό τους αποτελείται από παιδιά στοιχειώδους ηλικίας, καθώς το TikTok αναφέρει ως ελάχιστη ηλικία χρήστη τα 13 έτη.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι βλέπετε κατά κάποιο τρόπο ότι οι γονείς δεν θέλουν να πειθαρχήσουν το παιδί τους, αλλά δεν θέλουν επίσης να το κάνετε εσείς», δήλωσε η υπάλληλος της Sephora.«Είναι ένα παιδί στο τέλος της ημέρας και κάνει μόνο όσα του επιτρέπονται», πρόσθεσε η Cothran. «Έτσι, όταν πιάνουν αυτά τα αντικείμενα, εσείς, ως γονέας, έχετε την εξουσία να παρέμβετε και να πείτε: "Ας το δούμε αυτό. Βάλτε το πίσω"».


Με πληροφορίες από NYP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ