Βίντεο κατέγραψε (έξαλλο) επιβάτη να γρονθοκοπεί τον πιλότο αεροπλάνου

Ο λόγος που τον ώθησε στην πράξη αυτή.

Article featured image
Article featured image

Στη σύλληψη ενός επιβάτη αεροπλάνου της IndiGo Airlines επειδή χαστούκισε πιλότο αφού η πτήση συμπλήρωσε 13 ώρες καθυστέρησης προχώρησαν οι αρχές στην Ινδία.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή ενώ το αεροπλάνο ήταν καθηλωμένο στο διεθνές αεροδρόμιο «Γκάντι» στο Νέο Δελχί. Σύμφωνα με σχόλια κάτω από τη σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και βάσει πηγών που επικαλείται το NDTV, o επιβάτης -που αναγνωρίστηκε ως ο Sahil Kataria- περίμενε, μαζί με τους 150 περίπου συνεπιβάτες του, για σχεδόν δέκα ώρες εντός του αεροπλάνου αφού δεν τους επετράπη να κατέβουν από αυτό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αεροπορικά πρωτόκολλα, μόλις κλείσουν οι πόρτες ενός αεροπλάνου, οι επιβάτες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πτήση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας. Οι επιβάτες που αποβιβάζονται, θα πρέπει να επιστρέψουν στον τερματικό σταθμό και να περάσουν τον έλεγχο αποσκευών για δεύτερη φορά, κάτι που δημιουργεί περισσότερες καθυστερήσεις.

Στο βίντεο φαίνεται ο εξοργισμένος επιβάτης να εφορμά προς τον συγκυβερνήτη Anup Kumar και να τον χτυπάει στο πρόσωπο με μια εκ των αεροσυνοδών να του φωνάζει «κύριε δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό». Η πράξη του επιβάτη έγινε όταν ο πιλότος ανακοίνωσε μια περαιτέρω καθυστέρηση στην πτήση.

Δείτε το βίντεο:



Το αεροπλάνο που θα πετούσε από το Δελχί στην Γκόα, συμπλήρωσε 13 ώρες καθηλωμένο στο αεροδρόμιο λόγω της πυκνής ομίχλης και των χαμηλών θερμοκρασιών στα βόρεια της Ινδίας. Το αεροπλάνο ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί στις 7.40 π.μ., αλλά, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, αναχώρησε στις 5.33 μ.μ., μετά από παρατεταμένες καθυστερήσεις λόγω της κακοκαιρίας και της αναγκαστικής αλλαγής πληρώματος εξαιτίας περιορισμών χρόνου πτήσης.

Ο Anup Kumar, ο καπετάνιος που δέχτηκε επίθεση από τον Sahil Kataria, ήταν μέρος του πληρώματος αντικατάστασης.

Συνολικά την Κυριακή καθυστέρησαν λόγω της κακοκαιρίας 100 πτήσεις.

Από την πλευρά της η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέραν της μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του επιβάτη, εξετάζει το ενδεχόμενο να τον εντάξει στην no-fly list ώστε να μην πετάξει ποτέ ξανά σε δική της πτήση.

Με πληροφορίες από NDTV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ