24χρονη θέλησε να σκηνοθετήσει τον θάνατό της και δολοφόνησε μια κοπέλα που της έμοιαζε

Πώς παγίδευσε τη σωσία της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Article featured image
Article featured image

Ξεκίνησε χθες η δίκη της 24χρονης Γερμανοϊρακινής Sharaban K που κατηγορείται για τη δολοφονία της «σωσία» της, έχοντας συνεργό τον 25χρονο σύντροφό της. Η κατηγορούμενη φέρεται να παγίδευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη νεαρή κοπέλα προκειμένου να την σκοτώσει. Ο μακροπρόθεσμος σκοπός της 24χρονης ήταν να σκηνοθετήσει τον θάνατό της και να ξαναρχίσει τη ζωή της κάτω από άλλη ταυτότητα. Το σχέδιό της ναυάγησε όταν συνελήφθηκε την αμέσως επόμενη μέρα του φόνου.

Η δίκη του «φόνου της σωσία», όπως αποκαλούν την υπόθεση ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε στο δικαστήριο του Ίνγκολστατ, στη νότια Γερμανία. Οι δικαστές θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου μιας 23χρονης αισθητικού που βρέθηκε κατακρεουργημένη, τον Αύγουστο του 2022. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έπεσε θύμα μιας δολοπλοκίας της κατηγορουμένης η οποία, λόγω των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αναζητούσε στο Instagram μια γυναίκα που να της μοιάζει, ώστε να την σκοτώσει, σκηνοθετώντας τον δικό της θάνατο.

Πριν από τον φόνο, η 24χρονη ήρθε σε επαφή με πολλά υποψήφια θύματα και τους πρότεινε να συναντηθούν, υπό διάφορα προσχήματα, εξήγησε η αστυνομία της Βαυαρίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τελικά, η 23χρονη αισθητικός, που κατοικούσε επίσης στη νότια Γερμανία, δέχτηκε να την συναντήσει με το πρόσχημα ότι θα της έκανε μια δωρεάν θεραπεία ομορφιάς σε ένα στούντιο αισθητικής.

sosias_germania_dolofonia_city (1).png



Η Γερμανοϊρακινή και ο συνεργός της φέρεται να οδήγησαν το θύμα σε μια δασώδη περιοχή και να την σκότωσαν με 56 μαχαιριές και χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια έβαλαν το πτώμα στο αυτοκίνητο της 24χρονης, για να σκηνοθετήσουν τον θάνατό της. Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την επόμενη μέρα, όταν θεάθηκαν να δειπνούν σε μία πιτσαρία.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, τον οποίο επικαλείται ο τοπικός Τύπος, το θύμα έμοιαζε πολύ με την ύποπτη: είχαν και οι δύο μακριά, καστανά μαλλιά, σταράτη επιδερμίδα και πρόσωπο με έντονο μακιγιάζ. Η ομοιότητα ήταν τέτοια που την «αναγνώρισαν» μάλιστα οι συγγενείς της Γερμανοϊρακινής όταν βρέθηκε το πτώμα, μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι συνήγοροι της 24χρονης ζήτησαν από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης, επειδή όπως είπαν έλαβαν με καθυστέρηση ορισμένα από τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, η 24χρονη προέρχεται από την κοινότητα των Γιαζίντι. Είχε χωρίσει από τον σύζυγό της, προκαλώντας την οργή των συγγενών της, ενώ είχε προσπαθήσει να προσλάβει πληρωμένο δολοφόνο προκειμένου να σκοτώσει τον κουνιάδο της, επειδή εκείνος επιχείρησε να την εμποδίσει να χωρίσει.

Με πληροφορίες από huffingtonpost και BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ