Κάπως έτσι έμοιαζε ο «Dragon Man», που ανήκει σε ένα εξαφανισμένο είδος ανθρώπου

Με εξαίρεση την αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο μοιάζει με έναν σημερινό άνθρωπο.

Article featured image
Article featured image


O Homo longi είναι ένα εξαφανισμένο είδος αρχαϊκού ανθρώπου που αναγνωρίστηκε από ένα σχεδόν πλήρες κρανίο, με το παρατσούκλι «Dragon Man», από το Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας, και χρονολογείται τουλάχιστον πριν από 146.000 χρόνια κατά το Μέσο Πλειστόκαινο. Το κρανίο ανακαλύφθηκε το 1933 κατά μήκος του ποταμού Songhua ενώ η γέφυρα Dongjiang ήταν υπό κατασκευή για τον Εθνικό Σιδηρόδρομο Manchukuo.

H ταραχώδης περίοδος στην Κίνα εκείνα τα χρόνια οδήγησε στην απόφαση το εύρημα να αποθηκευτεί για λόγους ασφαλείας αλλά τελικά παρέμεινε κρυμμένο για σχεδόν ένα αιώνα αφού δόθηκε τελικά για μελέτη σε παλαιοανθρωπολόγους το 2018. Οι αρχικές μελέτες υποδείκνυαν τον Dragon Man ως Ντενίσοβαν, ενός άγνωστου μέχρι πριν από λίγα χρόνια είδους ανθρώπων ευρήματα των οποίων έχουν εντοπισθεί στη νότια κεντρική Σιβηρία, αλλά οι γενετικές αναλύσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη άγνωστο ανθρώπινο είδος.

dragon-man-moiazei-etsi-1_city.png
Εικόνα: 10.6084/m9.figshare.24648591



Η κοινότητα των ανθρωπολόγων συνεργάζεται συχνά με τον βραζιλιάνο γραφίστα Σίσερο Μοράες που ειδικεύεται στην ανασύνθεση προσώπων και θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Ο Μοράες που εργάζεται ως ερευνητής στον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ortogonline Treinamento em Desenvolvimento Profissional e Consultoria» αυτήν τη φορά αποφάσισε να αναλάβει μόνος του δράση και με δημοσίευση του στην επιθεώρηση «OrtogOnLineMag» παρουσιάζει την ανασύνθεση του προσώπου που πραγματοποίησε στον Homo longi o οποίος με εξαίρεση την αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο μοιάζει με έναν σημερινό άνθρωπο.

dragon-man-moiazei-etsi-3_city.png
Εικόνα: 10.6084/m9.figshare.24648591



«Η ιατροδικαστική ανακατασκευή προσώπου ή εγκληματολογική προσέγγιση προσώπου είναι μια βοηθητική τεχνική αναγνώρισης που αναδομεί/προσεγγίζει το πρόσωπο ενός κρανίου και χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την αναγνώριση ενός ατόμου με βάση τα λείψανα» λέει ο Μοράες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ