Το νέο χαρακτηριστικό του Instagram θα «βάζει τα παιδιά για ύπνο»

Αλλά μόνο μετά τις 10 το βράδυ.

Article featured image
Article featured image


Το Instagram εισάγει νέα nighttime nudges στους λογαριασμούς εφήβων για να περιορίσει τον χρόνο τους στην εφαρμογή, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτης. Το χαρακτηριστικό αυτό θα εμφανίζεται όταν οι έφηβοι περάσουν περισσότερα από 10 λεπτά στα Reels ή τα μηνύματα του Instagram αργά το βράδυ. Η ειδοποίηση θα υπενθυμίσει στους εφήβους ότι είναι αργά και θα τους ενθαρρύνει να κλείσουν την εφαρμογή και να κοιμηθούν.

Οι έφηβοι θα αρχίσουν να βλέπουν μια ειδοποίηση που λέει «Ώρα για διάλειμμα;» ακολουθούμενο από το μήνυμα «Είναι αργά. Σκεφτείτε να κλείσετε το Instagram για το βράδυ». Το κοινωνικό δίκτυο είπε στο TechCrunchσε ένα email ότι το μήνυμα αυτό θα εμφανίζεται μετά τις 10 μ.μ. Τα nighttime nudges θα εμφανίζονται αυτόματα και δεν θα μπορούν να απενεργοποιηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι οι έφηβοι δεν μπορούν να επιλέξουν να μην τα δουν. Φυσικά, οι έφηβοι έχουν την επιλογή απλώς να απορρίψουν την ώθηση και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

insta-time-for-a-break_city.png




Παρόμοιο χαρακτηριστικό και στο TikTok

Το TikTok κυκλοφόρησε μια παρόμοια λειτουργία τον περασμένο Μάρτιο που υπενθυμίζει επίσης στους χρήστες πότε είναι ώρα να αφήσουν την εφαρμογή και να κοιμηθούν.

Τα νέα nighttime nudges ενώνουν τις άλλες δυνατότητες του Instagram που στοχεύουν στη μείωση του χρόνου των εφήβων στην εφαρμογή του. Η εφαρμογή διαθέτει ήδη μια λειτουργία «Take a Break» που δείχνει στους εφήβους υπενθυμίσεις σε πλήρη οθόνη για να κάνουν τακτικά διαλείμματα από το Instagram και μια λειτουργία «Quiet Mode» που επιτρέπει στους εφήβους να κάνουν σίγαση των ειδοποιήσεων και να ειδοποιούν τους άλλους ότι δεν είναι διαθέσιμοι για ένα χρονικό διάστημα.


Περιορίζεται το περιεχόμενο που μπορούν να δουν οι έφηβοι

Την περασμένη εβδομάδα, η Meta ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να περιορίσει αυτόματα τον τύπο περιεχομένου που μπορούν να δουν οι έφηβοι στο Instagram και στο Facebook. Οι λογαριασμοί εφήβων θα περιορίζονται αυτόματα από το να βλέπουν επιβλαβές περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις σχετικά με αυτοτραυματισμό, παραστατική βία και διατροφικές διαταραχές.

Τα νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας των εφήβων έρχονται καθώς η Meta αντιμετωπίζει ρυθμιστική πίεση να κάνει περισσότερα για την προστασία των παιδιών. Η εταιρεία έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας για την ασφάλεια των παιδιών στις 31 Ιανουαρίου. Θα καταθέσουν επίσης στελέχη των X (πρώην Twitter), TikTok, Snap και Discord. Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να πιέσουν στελέχη των εταιρειών για την αδυναμία των πλατφορμών τους να προστατεύσουν τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, περισσότερες από 40 πολιτείες μηνύουν τη Meta, ισχυριζόμενες ότι οι εφαρμογές της εταιρείας συμβάλλουν στα προβλήματα ψυχικής υγείας των νεαρών χρηστών. Η Meta έλαβε επίσης ένα άλλο επίσημο αίτημα για πληροφορίες (RFI) από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απάντηση της εταιρείας στις ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών στο Instagram.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου το TechCrunch ανέφερε ότι εσωτερικά έγγραφα της Meta σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών αποκάλυψαν ότι η Meta όχι μόνο διέθετε σκόπιμα τις εφαρμογές της σε παιδιά, αλλά γνώριζε επίσης τη σημαντική ποσότητα ακατάλληλου και σεξουαλικού περιεχομένου που κοινοποιούνταν μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ