Στη Βαρκελώνη μπορείς να «θαφτείς» ζωντανός και να προσπαθήσεις να αποδράσεις

Εικόνες μέσα από το escape room – φέρετρο που έχει στόχο να αναδημιουργήσει «μια κατάσταση που αργά ή γρήγορα όλοι θα βιώσουμε: τη δική μας κηδεία».

Article featured image
Article featured image


Ο φόβος να θαφτεί κανείς ζωντανός και να παγιδευτεί σε ένα φέρετρο στοίχειωνε τους χαρακτήρες του συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε και τώρα έχει εμπνεύσει αυτό που χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο δωμάτιο διαφυγής -escape room- στον κόσμο, μια εμπειρία με θέμα το νεκροτομείο που σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για κλειστοφοβικούς.

Το escape room που αναπτύχθηκε από την ισπανική εταιρεία Horror Box στη Βαρκελώνη ονομάζεται «Catalepsy» και παραπέμπει σε μια ιατρική πάθηση.

escape-room-feretro-4_city.png
Φωτογραφία: Reuters



Οι συμμετέχοντες έχουν 30 λεπτά για να απελευθερωθούν μέσα από ένα φέρετρο, λύνοντας παζλ μέσω ομαδικής εργασίας με τον ή την σύντροφό τους σε ένα γειτονικό φέρετρο, επικοινωνώντας μέσω μεγαφώνων.

Παρακολουθούνται από κάμερες από την gamemaster Aurora Alvarino, η οποία χαρακτηρίζει τα δωμάτια απόδρασης ως «μια άσκηση για το μυαλό».

escape-room-feretro-5_city.png
Φωτογραφία: Reuters



Είπε ότι αυτό το παιχνίδι απόδρασης είχε στόχο να αναδημιουργήσει «μια κατάσταση που αργά ή γρήγορα όλοι θα βιώσουμε: τη δική μας κηδεία».

escape-room-feretro-2_city.png
Φωτογραφία: Reuters



Η Miriam Castella, μια 22χρονη ηθοποιός που επιλέχθηκε από την εταιρεία για να επιδείξει το παιχνίδι, παραδέχτηκε ότι ένιωθε «λίγο φοβισμένη» αφού έκλεισε το καπάκι στο φέρετρο.

Ο σύντροφός της, ο 39χρονος χορευτής Carlos Granedo, είπε ότι είχε λάβει μέρος σε περίπου 15 δωμάτια απόδρασης στο παρελθόν, αλλά περιέγραψε αυτή την εμπειρία ως μοναδική.

escape-room-feretro-3_city.png
Φωτογραφία: Reuters



Κατά την κράτηση των εισιτηρίων τους, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν τον τύπο του φέρετρου ή αν θέλουν να «αποτεφρωθούν» με εικονικές φλόγες και τεχνητό καπνό.



Το «Catalepsy» αντλεί έμπνευση από τον φόβο του να θαφτεί κανείς ζωντανός -η λεγόμενη ταφοφοβία- που ήταν ευρέως διαδεδομένη κατά τον 19ο αιώνα, όπως αντικατοπτρίζεται στο διήγημα του Πόε «The Premature Burial», το οποίο διασκευάστηκε σε ταινία το 1962.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ