Αν και η έρευνα της UK Biobank απλώς ρώτησε τους ερωτηθέντες εάν θεωρούν τους εαυτούς τους ριψοκίνδυνους ή όχι, είναι πιθανό ότι η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά να περιλαμβάνει περισσότερο σεξ χωρίς προστασία και περισσότερους συντρόφους, γεγονός που εξηγεί και τα περισσότερα παιδιά.
«Η φύση είναι περίπλοκη», είπε ο Zhang, αναλογιζόμενος το γεγονός ότι ένα μεμονωμένο γονίδιο μπορεί να επηρεάσει πολλαπλά χαρακτηριστικά, ένα φαινόμενο γνωστό ως «πλειοτροπία».
«Εδώ μιλάμε για τρία χαρακτηριστικά: τον αριθμό των παιδιών, την ανάληψη ρίσκου και την bisexual συμπεριφορά: όλα μοιράζονται κάποια γενετικά ερείσματα». Από την άλλη πλευρά, τα αλληλόμορφα που σχετίζονται με την αποκλειστική συμπεριφορά του ίδιου φύλου (eSSB) συσχετίστηκαν με την απόκτηση λιγότερων παιδιών, υποδηλώνοντας ότι με την πάροδο του χρόνου αυτά τα χαρακτηριστικά θα εξαφανιστούν.
Ωστόσο, τα δεδομένα της UK Biobank, αποκάλυψαν επίσης ότι το ποσοστό των ατόμων που αναφέρουν αμφίφυλη και ομοφυλοφιλική συμπεριφορά αυξάνεται εδώ και δεκαετίες. Οι συντάκτες της έρευνας υπολόγισαν, για παράδειγμα, ότι το αν ένα άτομο είναι bisexual ή όχι στη συμπεριφορά του επηρεάζεται κατά 40% από τη γενετική και κατά 60% από το περιβάλλον.
«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα αποτελέσματά μας συμβάλλουν κυρίως στην ποικιλομορφία, τον πλούτο και την καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Δεν έχουν, σε καμία περίπτωση, σκοπό να προτείνουν ή να υποστηρίξουν διακρίσεις με βάση τη σεξουαλική συμπεριφορά».
Με πληροφορίες του sciencealert, Lifo