Βίντεο από τη στιγμή που πύραυλοι από το Ιράν χτυπούν το Τελ Αβίβ

Το Ιράν έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 200 πυραύλους με Ισραηλινά μέσα να κάνουν λόγο για 400.

Article featured image
Article featured image

Το Ιράν εκτόξευσε ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ, σε αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης, στον Λίβανο.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούγονταν στην Ιερουσαλήμ και την κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι Ισραηλινοί είχαν σπεύσει σε καταφύγια.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είδαν να αναχαιτίζονται πύραυλοι στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ιορδανίας. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αρχικά εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 200 πύραυλοι, όμως νέες πηγές δίνουν 500 με 600.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν λέει ότι η επίθεση στο Ισραήλ είναι απάντηση στη δολοφονία του Νασράλα

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μεταδίδει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι η επίθεση με πυραύλους που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ισραήλ είναι απάντηση στη δολοφονία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την περασμένη εβδομάδα, καθώς και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια νωρίτερα φέτος.

«Σε απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Ισμαήλ Χανίγια, του μάρτυρα Σαγέντ Χασάν Νασράλα και του μάρτυρα στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν, αρχίσαμε να πλήττουμε σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη με δεκάδες ρουκέτες.

Εάν το σιωνιστικό καθεστώς αντιδράσει στην επιχείρηση, θα αντιμετωπίσει βίαιες επιθέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το IRGC.


Για συνεχή ενημέρωση μπείτε στο
Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ