Η Gen Z είναι η γενιά που ανακυκλώνει απροσδόκητα λιγότερο, λέει έρευνα

Δες εδώ ποιοι ακολουθούν περισσότερο την πρακτική της ανακύκλωσης των απορριμμάτων τους.

Article featured image
Article featured image

Παρόλο που η Gen Z δείχνει ευαισθητοποιημένη με αρκετά κοινωνικά ζητήματα, δεν είναι η γενιά που τηρεί περισσότερο τους κανόνες της ανακύκλωσης, όπως δείχνουν τα ευρήματα μιας νέας έρευνας της εταιρίας DS Smith (εταιρία που προτείνει λύσεις βιώσιμης συσκευασίας, προϊόντων χάρτου και παροχής υπηρεσιών ανακύκλωσης).

Η έρευνα αυτή έδειξε ότι οι «Baby Boomers» -οι γεννημένοι μεταξύ του 1946 και 1964- είναι η γενιά που ανακυκλώνει τα απορρίμματά της από χαρτί, πιο συχνά.

Στη σχετική μελέτη, συμμετείχαν 2.000 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2024 και διαπιστώθηκε, ότι το 54% των «Baby Boomers» δήλωσαν ότι ανακυκλώνουν το χαρτί και το χαρτόνι τους σε σύγκριση με το 19% των ερωτηθέντων που ανήκουν στην Gen Z, όσοι γεννήθηκαν δηλαδή μεταξύ 1997 και 2012.

Το 64% των Boomers παραδέχτηκαν ότι πέταξαν κάτι στον κάδο αντί να το ανακυκλώσουν, επειδή δεν μπήκαν στον κόπο να το καθαρίσουν, ποσοστό που αυξάνεται στο 92% για τη Gen Z και στο 84% για τους Millennials, γεννηθέντες από το 1981 ως το 1996.

Μόνο το 27% των Boomers δήλωσαν ότι είναι μπερδεμένοι σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να ανακυκλώσουν, ενώ για τους Gen Z, ο ίδιος αριθμός ανέρχεται στο ποσοστό του 53%.




Με πληροφορίες από DS Smith Media

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ