Κάποιοι απειλούν τον Φειδία Παναγιώτου για δηλώσεις του σε σχέση με το Κυπριακό

Και αυτό είναι μία σοβαρή απόδειξη πως οι μαύρες μέρες του παρελθόντος δεν έχουν περάσει.

Article featured image
Article featured image

Με το «φαινόμενο Φειδίας» έχουμε ασχοληθεί ελάχιστα όλο αυτό το διάστημα, τόσο κατά την πορεία του ως tik toker όσο και μετά την εκλογή του, που διάγει βίο πολιτικού influencer.

Ωστόσο, και παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε γράψει, σχολιάσει ή αναπαράγει καμία από τις δράσεις/δηλώσεις/συνεντεύξεις/προσπάθειές του, έστω και αν με κάποιες από αυτές ήμασταν θετικοί, η είδηση που δημοσιεύθηκε χθες, για καταγγελία του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου στην Αστυνομία Κύπρου για απειλές κατά της ζωής του εξ αιτίας κάποιων τοποθετήσεων του για το Κυπριακό, δεν μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει εάν ο Φειδίας ή ο κάθε Φειδίας άλλαξε ρότα και μετά την εκλογή του αποφάσισε να μάθει την ιστορία του τόπου μας και να προβάλλει και την άλλη μισή, που όπως ορθώς παρατήρησε, δεν μας την μαθαίνει κανείς. Και ειλικρινά, χωρίς ίχνος κριτικής και χλευασμού, εύχομαι να καταφέρει να αξιοποιήσει τη δυναμική του και να μεταφέρει τα σωστά μηνύματα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Αυτό όμως που με ενδιαφέρει και με ανησυχεί σε όλη αυτή την υπόθεση είναι το ότι ακόμη σήμερα, το 2024, υπάρχουν κάποιοι που νοσταλγούν τους καταστροφείς αυτού του τόπου, τους επαναφέρουν και απειλούν έναν άνθρωπο ότι θα του κάνουν κακό εάν συνεχίσει να προωθεί την ένωση της πατρίδας μας και της συναδέλφωσης των δύο κοινοτήτων.

Σε μία χώρα που ανθεί ο ταξικός ρατσισμός, σε μία χώρα που ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος και πρόθυμος να ξεπουλήσει τα πάντα έναντι 30 αργυρίων, ανεξαρτήτως προέλευσης, σε αυτή τη μοιρασμένη -εδώ και 50 χρόνια- υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο πατριώτες που αυτοβαφτίζονται ως σωτήρες και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για να διώξουν τους κατακτητές, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους το 74’. Μόνο που οι συγκεκριμένοι ‘πατριώτες’ που επικαλούνται με τον αγώνα τους κατά της Δημοκρατίας και των Τ/κ, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μας κληρονομήσουν μία ημικατεχόμενη πατρίδα. Ένα έργο που όπως φαίνεται θέλουν να ολοκληρώσουν οι σπόροι που άφησαν πίσω τους φεύγοντας.

Για την ιστορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σίγμα, ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, μετέβη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου κατέθεσε στους ανακριτές ότι δέχθηκε απειλές εναντίον του, εκφράζοντας φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ήδη έχει ξεκινήσει διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών με την εμπλοκή της υπηρεσίας καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ανακριτές της υπόθεσης προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία έτσι ώστε να φτάσουν στα ίχνη αυτού ή αυτών που φέρεται να έστειλαν απειλητικά μηνύματα στον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι απειλές που δέχθηκε έχουν σχέση με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του για το Κυπριακό, αναφορές που απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Πλέον, το όλο θέμα είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ