Νεοναζί πήγε για αναρρίχηση στο αγαπημένο βουνό του Χίτλερ, γλίστρησε και σκοτώθηκε ακαριαία

Υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς ομάδας.

Article featured image
Article featured image

Ο 37χρονος Andreas Münzhuber, υψηλόβαθμο στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Ο Τρίτος Δρόμος» στη Βαυαρία, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ύψος σχεδόν 60 μέτρων κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο βουνό Untersberg, το οποίο φέρεται να ήταν το αγαπημένο του Αδόλφου Χίτλερ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν ο Münzhuber γλίστρησε σε μια βρεγμένη ρίζα κατά την ανάβαση με μια ομάδα 30 ατόμων, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Untersberg, μια κορυφή ύψους περίπου 2.000 μέτρων στη Γερμανία, είναι γνωστό ως το σημείο όπου ο Χίτλερ κατασκεύασε το διαβόητο καταφύγιό του, το «Αετοφωλιά», και αποτελεί έκτοτε πόλο έλξης για ακροδεξιές ομάδες.

Ο Münzhuber, που υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς ομάδας, σκοτώθηκε ακαριαία από την πτώση. Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν, σύμφωνα με το Merkur.

Ακροδεξιές οργανώσεις στη Γερμανία άρχισαν να συλλέγουν δωρεές μέσω των κοινωνικών δικτύων Telegram και Facebook για την ανέγερση μνημείου στο σημείο της πτώσης. Επίσης, συγκεντρώνονται χρήματα για τη στήριξη της συζύγου και του παιδιού του Münzhuber. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 13.000 δολάρια για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις σχετικά με τις ακροδεξιές ομάδες που επιλέγουν ιστορικά μέρη συνδεδεμένα με τον Χίτλερ για συγκεντρώσεις και μνημεία.

Με πληροφορίες από Telegraph/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ