Τι συμβαίνει (ξανά) στους κόλπους της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής;

Νέες καταγγελίες που σχετίζονται με σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Article featured image
Article featured image

Λίγες βδομάδες μετά την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Κύπρου, για καθαίρεση μοναχών της μονής Αββακούμ σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε, νέες καταγγελίες που αφορούν μοναχούς έρχονται να ταράξουν ξανά τα νερά στους κόλπους της Εκκλησίας.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν δύο ιερωμένους της εκκλησιαστικής περιφέρειας της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, οι οποίοι ερευνώνται για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της σελίδας «Reporter» ο ένας εκ των ιερωμένων είναι πρόσωπο το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο της μονής Αββακούμ.



Οι καταγγελίες στηρίζονται σε μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν οι εν λόγω ιερωμένοι με πιστούς, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας από σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να αποκρύπτονται τα προσωπικά τους στοιχεία και σε μορφή βίντεο. Παρόμοια μηνύματα είχαν τεθεί ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου από τα μέλη της αδελφότητας της μονής Αββακούμ.

Προκειμένου να αποφευχθεί η γιγάντωση του νέου σκανδάλου, η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐας, έδωσε οδηγίες όπως διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σχέση με σημερινά (σσ. χθεσινά) δημοσιεύματα, αναφέρουμε τα εξής: Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευθύς αμέσως μόλις έλαβε γνώση συγκεκριμένων ισχυρισμών, έδωσε οδηγίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους κανόνες της Εκκλησίας μας και τις ηθικές αξίες της ιεροσύνης. Αποκλειστικός στόχος, και αυτήν τη φορά, είναι η πνευματική τάξη και η κάθαρση στους κόλπους της εκκλησία μας με το οποιοδήποτε κόστος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ