Αν είσαι δημότης Λευκωσίας μπορείς (πλέον) να αναφέρεις τυχόν προβλήματα μέσω app

Μέσω του app οι δημότες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους όπως θέματα που αφορούν στην παράνομη στάθμευση, την καθαριότητα κ.α.

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ξεκινά τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και διαχείρισης αιτημάτων καθημερινότητας των δημοτών, «Novoville».

Πρόκειται για μία από τις δράσεις του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε, Έργου Έξυπνη Πόλη.

Η άμεση επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας με τους δημότες, βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών του Δήμου. Όραμα και στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε, να επιλύουμε και να ενημερώνουμε άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες καθώς και επισκέπτες στην πόλη μας, με τρόπο διαφανή και μετρήσιμο.

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους δημότες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από το Δήμο. Κάθε πολίτης δημότης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο, όλα τα αιτήματα που τον αφορούν, κερδίζοντας χρόνο και αποφεύγοντας την ταλαιπωρία.

01-(1).jpg



Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνες κινητές συσκευές με λογισμικό iOS και Android ή μέσω του Novoville web app στην ιστοσελίδα του Δήμου. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

*Επιλογή τοποθεσίας

*Επιλογή κατηγορίας αιτήματος

*Προσθήκη φωτογραφίας

*Αποστολή του αιτήματος στον Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος, μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και να έχουν άμεση επικοινωνία με τους δημότες.

Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Προύντζος, δήλωσε σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας Novoville από τον Δήμο: «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την απρόσκοπτη διάδραση μεταξύ Δήμου και δημοτών. Η πλατφόρμα Novoville είναι ένα σύγχρονο εργαλείο με πολλές δυνατότητες, το οποίο διευκολύνει τη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου, αλλά και την καθημερινή επικοινωνία και επαφή των δημοτών με τον Δήμο μας σε όλα τα επίπεδα. Είμαι βέβαιος ότι με συμμάχους τις δημοτικές υπηρεσίες και, κυρίως, με συμμάχους τους δημότες θα καταφέρουμε να επιλύσουμε κάθε ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα στον Δήμο μας, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς έναν πιο έξυπνο και βιώσιμο τρόπο ζωής».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android (Google Play) και για iOS (App Store) στα παρακάτω links:


Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville


ISOS:

https://apps.apple.com/gr/app/novoville/id836634305

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ