Δεντροφύτευση στο Καλέβουναρι από τον Όμιλο Green Energy, τον Δήμο Πολεμιδιών και τον ΕΟΑ Λεμεσού

Η επαρχία Λεμεσού έχει ετοιμαστεί σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας.

Article featured image
Article featured image

Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Πράσινης Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στον λόφο Καλέβουνάρι στα Πολεμίδια. Η δράση της Δεντροφύτευσης αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ομίλου Green Energy και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πολεμιδιών και του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πολεμιδιών, κ. Άντρος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλλόφτας και ο COO του Ομίλου Green Energy, κ. Χαράλαμπος Κυριάκου. Στην δεντροφύτευση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Κάτω και Πάνω Πολεμιδιών, Αβραάμ Λουκά και Κίκης Μαυρής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, λειτουργοί του Δήμου Πολεμιδιών και του ΕΟΑ Λεμεσού, υπάλληλοι και συνεργάτες του συνδιοργανωτή της εκδήλωσης Green Energy Group & Cypronetwork Consultancy Group, καθώς και μαθητές από τα Γυμνάσια του Δήμου Πολεμιδιών.

τρια.jpg



Να σημειωθεί πως η δράση αποτελεί συνέχεια της περσινής δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2023. Στην φετινή δράση φυτέυτηκαν 200 ορθόκλωνα δεντρύλλια κυπαρισσιών στον λόφο Καλέβουναρι, αριθμός που αντιστοιχεί με την περσινή δεντροφύτευση. Στόχος της επιλογής της συγκεκριμένης τοποθεσίας είναι η δημιουργία μιας αντιπυρικής ζώνης για τον Δήμο Πολεμιδιών.

δυο.jpg

Πράσινη Εβδομάδα

Η επαρχία Λεμεσού έχει ετοιμαστεί δεύτερη χρονιά και προσκαλεί τους Δημότες της (και όχι μόνο) για μια συναρπαστική και καταπράσινη σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η συλλογική πρωτοβουλία, των 4 Δήμων της επαρχίας Λεμεσού, του ΕΟΑ Λεμεσού και με την στήριξη του Ομίλου Green Energy έχει σχεδιαστεί με έναν πρωταρχικό στόχο: να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στις βιώσιμες πρακτικές, να υποστηρίξει λύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να συμβάλει στην πρόοδο μιας πιο οικολογικά συνειδητοποιημένης κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ