Αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί αν θες να απολαύσεις διακοπές με ήλιο

Εδώ θα έχει κρύο, εκεί θα έχει πάντα ήλιο.

Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ταξιδιωτών, αυτοί που αγαπούν να ταξιδεύουν στην καρδιά του χειμώνα και αναζητούν προορισμούς βροχερούς και ορεινά, χιονισμένα τοπία. Οι δεύτεροι επιδιώκουν πιο καλό καιρό και ήπιες θερμοκρασίες. Επίσης, υπάρχουν φανταστικοί προορισμοί για να απολαύσετε χειμερινές διακοπές με ήλιο και ζεστό καιρό.

Οπότε, αν θέλετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι από Νοέμβριο έως Απρίλιο, αλλά δε φαντάζεστε απαραίτητα χιονισμένες πλαγιές και βροχερές ημέρες, ανακαλύψτε τους 5 προορισμούς που θα σας προσφέρουν ηλιόλουστες ημέρες και μοναδικά τοπία.

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για να απολαύσετε χειμερινές διακοπές με ήλιο

Αίγυπτος

Από το ναό του Ασουάν κοντά στη λίμνη Νάσερ στο νότο μέχρι τις ακτές της Μεσογείου στο βορρά, οι διακοπές στην Αίγυπτο αποκαλύπτουν τον πλούτο της ένδοξης ιστορίας της. Για μια κορυφαία πολιτιστική εμπειρία, ταξιδέψτε νότια στο Λούξορ, γνωστό και ως αρχαία πόλη των Θηβών, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την Κοιλάδα των Βασιλέων. Με ακτές στη Μεσόγειο Θάλασσα, τον ποταμό Νείλο και την Ερυθρά Θάλασσα, η Αίγυπτος προσφέρει επίσης μια ποικιλία από δραστηριότητες στην παραλία.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι το φθινόπωρο (Σεπτέμβρη έως Νοέμβρη) και η άνοιξη (Φεβρουάριο έως Απρίλιο). Ο καιρός είναι σχετικά ψυχρός από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, εκτός από το νότο, όπου ο χειμώνας είναι πολύ ευχάριστος. Το καλοκαίρι είναι η μόνη εποχή που πρέπει να αποφύγετε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών: το Κάιρο είναι ζεστό, με υγρασία, για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου έως τον Αύγουστο, και η υπόλοιπη Αίγυπτος, ακόμη και η ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, συνήθως είναι δυσάρεστα ζεστή.

simon-berger-boyXZfqpwpU-unsplash.width-800.jpg



Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι ένας φανταστικός προορισμός. Περπατώντας στο μαγευτικό τροπικό δάσος της, με φόντο τις εκρήξεις των ηφαιστείων, ή χαλαρώνοντας κάτω από τους φοίνικες στις λευκές αμμουδιές, πιθανότατα θα σκέφτεστε ότι βρίσκεστε στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου. Η χερσόνησος Κορκοβάδο στο νότο είναι ένας από τους πιο ποικιλόμορφους βιοτόπους στον κόσμο και θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια εντυπωσιακή εμπειρία. Αξίζει πραγματικά να προγραμματίσετε μια επίσκεψη αν ταξιδέψετε στη χώρα.

Η καλύτερη εποχή για διακοπές την Κόστα Ρίκα είναι η ξηρή περίοδος, που ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου.

irina-zhikh-wRSwK4v2nlQ-unsplash.width-800.jpg


Ντουμπάι

Οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες και το επιβλητικό τοπίο της ερήμου καθιστούν το Ντουμπάι μια λαμπερή μητρόπολη που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν με έναν συναρπαστικό τρόπο και έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό σε κάθε επισκέπτη του. Οι ταξιδιώτες μπορούν να θαυμάσουν τη θέα του ορίζοντα της πόλης από τον 148ο όροφο του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο, να εξερευνήσουν το Palm Jumeirah, ένα τεχνητό αρχιπέλαγος με υδάτινο πάρκο και βιότοπο δελφινιών, ή να απολαύσουν τον χειμωνιάτικο ήλιο στις ιδιωτικές παραλίες των υπερπολυτελών ξενοδοχείων του Ντουμπάι.

Καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Η high season στο Ντουμπάι – από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο – προσφέρει ήπιες θερμοκρασίες και κυρίως ηλιόλουστες μέρες. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για υπαίθριες δραστηριότητες ή απλώς για απόλυτη χαλάρωση δίπλα στην πισίνα. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο η ζέστη μπορεί να είναι ανυπόφορη, αλλά αν αντέχετε τη ζέστη και την υγρασία, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια.


christoph-schulz-wJ6xyh1YMxU-unsplash_YPnCjq6.width-800.jpg

Μεξικό

Το Μεξικό είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο, με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία, εντυπωσιακή φύση, και… ζωή! Αυτή η ηλιόλουστη χώρα είναι επίσης γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες της με τη λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για Ευρωπαίους και Αμερικανούς κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο, ιδιαίτερα στις περιοχές της Ριβιέρα Μάγια και του Λος Κάμπος.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Μεξικό είναι κατά την ξηρή περίοδο, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν ουσιαστικά δεν βρέχει. Οι πιο δροσεροί μήνες είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, αν και οι θερμοκρασίες μπορούν ακόμα να φτάσουν κατά μέσο όρο τους 28°C κατά την ξηρή περίοδο. Η περίοδος των βροχών ξεκινά στο νότο τον Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Νοέμβριο (με κίνδυνο τυφώνων).

jezael-melgoza-3snKY0XMKwg-unsplash.width-800.jpg




Γαλλική Πολυνησία

Με 118 νησιά διασκορπισμένα στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, η Γαλλική Πολυνησία διαθέτει, όπως ίσως περιμένετε, μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες. Με έκταση μόλις 12 μίλια, το καταπράσινο μικρό νησί Μπόρα Μπόρα βρίσκεται στη μαγευτική λιμνοθάλασσα της Γαλλικής Πολυνησίας, πλαισιωμένη από λευκές αμμώδεις ακτές. Τα πολυτελή μπανγκαλόου πάνω από το νερό, που φωλιάζουν πάνω από την πιο όμορφη λιμνοθάλασσα του κόσμου σε ένα τροπικό σκηνικό, κάνουν τη Μπόρα Μπόρα έναν κορυφαίο προορισμό ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Το καλοκαίρι της Πολυνησίας διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι καταιγίδες είναι συχνές και απρόβλεπτες. Την ξηρή περίοδο, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, όπου και ο τουρισμός φτάνει στο αποκορύφωμά του, η θερμοκρασία είναι μερικούς βαθμούς χαμηλότερη και η βροχή είναι σπάνια.


john-ko-TOvYrc0D9y4-unsplash.width-800.jpg


Με πληροφορίες από Check In Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ