Άνδρας που έπεσε σε κώμα, ξύπνησε μετά από 39 χρόνια και δεν θυμάται τίποτα

Πιστεύει πως ακόμη είναι 24 ετών.

Article featured image
Article featured image

Η ιστορία του Luciano D'Adamo θα μπορούσε να αποτελεί την υπόθεση κάποιου μυθιστορήματος, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Ιταλός, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα έπεσε σε κώμα. Όταν ξύπνησε, πριν από λίγα χρόνια, νόμιζε ότι ήταν στο 1984, αφού δεν φαίνεται να έχει καμία μνήμη από τα τελευταία 39 χρόνια. Έτσι, νομίζει ότι είναι ακόμη 24 ετών.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Luciano D' Adamo υπήρξε θύμα τροχαίου. Όταν μια νοσοκόμα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε και ανέκτησε τις αισθήσεις του τού ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου ενός συγγενή του, εκείνος έδωσε τον αριθμό του σπιτιού της μητέρας του και αναρωτήθηκε γιατί αυτό το τηλέφωνο ήταν τόσο μικρό. Όταν μια κυρία, η σύζυγός του για περισσότερα από είκοσι χρόνια, έφτασε λίγες ώρες αργότερα, δεν την αναγνώρισε και το ίδιο συνέβη και με τον γιο του. Η χειρότερη στιγμή, όμως, ήταν όταν κοιτάχτηκε για πρώτη φορά στον καθρέφτη, ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει: δεν αναγνώριζε τον 63χρονο εαυτό του.




Η πρώτη φορά μετά το ατύχημα που ο 64χρονος άνδρας είδε το πρόσωπό του στον καθρέφτη

«Όταν κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάει στην τουαλέτα, ένας άντρας με γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες εμφανίστηκε στον καθρέφτη. Άρχισε να ουρλιάζει βλέποντας τον εαυτό του» γράφει ο Il Messaggero . Οι νοσοκόμες του εξήγησαν ότι η γυναίκα που είχε δει λίγο πριν ήταν η γυναίκα του. «Ακόμα θυμάμαι την έκπληξη να ταξιδεύω με ένα αυτοκίνητο με οθόνη που μου έδειχνε τον χάρτη της Ρώμης με φωνή που μιλούσε» λέει στην Il Messaggero. Εν τω μεταξύ η μητέρα του είχε πεθάνει και όλοι οι άνθρωποι δίπλα του ήταν ξένοι. Γιατροί, συγγενείς και φίλοι προσπάθησαν να φωτίσουν τη μνήμη του με φωτογραφίες και ιστορίες. Όμως, από τα τελευταία 39 χρόνια θυμάται μια εικόνα: το σχέδιο ενός πελαργού, το όνομα Ματέο, μια ημερομηνία και μια ώρα. Είναι η ετικέτα στο λίκνο κατά τη γέννηση του πρώτου του εγγονού, το 2014.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο 63χρονος άνδρας αναγκάστηκε να μάθει να ζει με ένα τεράστιο κενό και την αίσθηση ότι η ζωή είχε γλιστρήσει από τα χέρια του, χωρίς καν να την έχει ζήσει. «Μερικές φορές λέω ότι θα ήθελα να πετάξω με ένα αεροπλάνο, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Η γυναίκα μου μού θυμίζει ότι έχουμε πετάξει μαζί. Της απαντώ: εσύ ήσουν εκεί, εγώ δεν ήμουν».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ