Κακόβουλα φαίνεται να τέθηκε η φωτιά κοντά στο φράγμα του Κούρη

Οι αρχές αξιολογούν πληροφορία πολίτη που είδε όχημα να απομακρύνεται από την περιοχή κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενώ αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των περιπολιών σε περιοχές αυξημένου κινδύνου. [Εικόνες]

Article featured image
Article featured image

Περίπου 30 εκτάρια χαμηλής άγριας βλάστησης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Τρίτης, παρά την κύτη του φράγματος Κούρη, με την Αστυνομία να ερευνά πληροφορίες για ύποπτο όχημα που θεάθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και του αστυνομικού σταθμού Επισκοπής συνεχίζουν τις εξετάσεις για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς, αξιολογώντας πληροφορία πολίτη, ο οποίος ανέφερε πως αντιλήφθηκε ένα σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου, να απομακρύνεται από την περιοχή, την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

mixalismixail-kairofioloi.jpg
Μιχάλης Μιχαήλ/Καιρόφιλοι Κύπρου



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ το πρωί επιχείρησαν πυροσβεστικά αεροσκάφη με ρίψεις νερού.

feivalassa-kitas.jpg
Φαίη Βασάλλα/Kitasweather



Όπως εξάλλου ανέφερε, το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, λόγω της αύξησης πυρκαγιών στην ύπαιθρο, τις τελευταίες μέρες, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση περιπολιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία σε περιοχές υψηλού κινδύνου και αυξημένου αριθμού πυρκαγιών.

464174415_1064894678631033_6067819831717983912_n.jpg



Φωτογραφίες από Καιρόφιλους Κύπρου και Kitasweather.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ