Άδεια εξόδου (και) για παρακολούθηση θεάτρου (φαίνεται ότι) έπαιρνε ο «κομμωτής»

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο χειρισμού του ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Article featured image
Article featured image

Νέες αποκαλύψεις όσον αφορά τον χειρισμό που τύγχανε ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους γνωστός ως «κομμωτής» στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος είχε αποδράσει προ ημερών κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο πατρικό του σπίτι στην Πάφο, έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος ο «κομμωτής» λάμβανε άδεια επισκέψεων με συνοδεία από το 2019, δηλαδή τρία χρόνια πριν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα. Για να αιτηθεί άδεια εξόδου θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια παραμονής στις Κεντρικές Φυλακές.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ οι αποφάσεις για άδεια εξόδου δίνονταν στον ίδιο ομόφωνα από το 2023. Ο ίδιος, όχι μόνο επισκεπτόταν με συνοδεία το πατρικό του, αλλά του δινόταν άδεια να παρακολουθήσει και θέατρο.

Παράλληλα το προσωπικό των Κεντρικό Φυλακών ζητά περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών απόδρασης του ισοβίτη, όπως επίσης ζητά να εξεταστεί και η σχέση που διατηρούσε ο 42χρονος Θεοφάνους με Κολομβιανή κρατούμενη.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον εντοπισμό του ισοβίτη στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες για παύση του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας, αλλά και του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ