Εκκλησία στην ελ. επαρχία Αμμοχώστου βγάζει τα νεύρα της πάνω στη γιορτή του Halloween

Υπάρχει μια ελληνική σόκιν παροιμία που λέει «της κοντής ψ#%&ής τής φταίνε οι τρίχες» και μία άλλη κυπριακή που λέει «απ' ον μπορεί να δέρει τον γάρο, δέρνει το σάμαν». Διαλέξτε και πάρτε!

Article featured image
Article featured image


Εν μέσω των καταιγιστικών εκκλησιαστικών σκανδάλων που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, εν μέσω πολέμων, φτώχειας, ανέχειας, διαφθοράς, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η λίστα δεν έχει τελειωμό, η εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου θεώρησε απαραίτητο και χρήσιμο να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση καταγγελτικής ανακοίνωσης για να αφυπνίσει του πιστούς για... το Halloween.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η εκκλησία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι κολοκύθες, οι οποίες αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτής της σατανικής εορτής, ορίστηκαν ως σύμβολο του Halloween λόγω ενός ιρλανδικού μύθου κατά τον οποίον ένα παιδί φυλάκισε στην κολοκύθα ένα δαιμόνιο με διάφορα τεχνάσματα. Για αυτόν τον λόγο οι κολοκύθες έχουν σκαλισμένες αποκρουστικές μορφές οι οποίες συμβολίζουν ακριβώς αυτόν τον δαίμονα».

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας χαρακτήρισαν τη γιορτή του Halloween- που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου- ως «ειδωλολατρική με σατανιστικές ρίζες», που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη παράδοση, αγνοώντας μάλλον τις ρίζες της Απόκρεω που γιορτάζεται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς κάθε χρόνο είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε με κούρεμα, είτε με πανδημία.

Και επειδή με τη φόρα που έχουν πάρει, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσουν, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως επ’ ουδενί δεν πρόκειται να δεχτούμε τη δαιμονοποίηση (και) των κολοκοτών μας.



Η ανακοίνωση

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται στον τόπο μας έθιμα και συνήθειες οι οποίες προέρχονται από χώρες του δυτικού κόσμου και οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ορθόδοξη μας παράδοση. Αυτά τα έθιμα φαίνεται να υιοθετεί σχεδόν ακαριαία η κοινωνία μας αφού η αμάθεια και η αδιαφορία μας χαρακτηρίζουν.

Ένα από αυτά τα έθιμα είναι το γνωστό «Halloween» το οποίο έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές (ειδολολατρικές-σατανιστικές) τελετές των Κελτών της δυτικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, για τους παγανιστές το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου θεωρείται ως η νύχτα κατά την οποία γεφυρώνεται το χάσμα ανάμεσα σε νεκρούς και τους ζωντανούς αφού με την επίκληση «νεκρών ψυχών» αυτές έρχονται σε επαφή με τους ζωντανούς. Στην ουσία, οι Δρυίδες (ιερείς των Κελτών) τελώντας θυσίες ζώων (και όχι μόνο) καλούσαν δαίμονες, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τον «άλλο κόσμο».

Οι κολοκύθες, οι οποίες αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτής της σατανικής εορτής, ορίστηκαν ως σύμβολο του Halloween λόγω ενός Ιρλανδικού μύθου κατά τον οποίον ένα παιδί φυλάκισε στην κολοκύθα ένα δαιμόνιο με διάφορα τεχνάσματα. Για αυτόν τον λόγο οι κολοκύθες έχουν σκαλισμένες αποκρουστικές μορφές οι οποίες συμβολίζουν ακριβώς αυτόν τον δαίμονα. Οι κολοκύθες επίσης χρησιμοποιήθηκαν και από τους Κέλτες με σκοπό να φυλακίζουν τις «ψυχές» (δαίμονες) που επικαλούνταν εκείνη τη νύχτα προκειμένου να τις έχουν εύκαιρες για τις σατανικές τους ιερουργίες. Κάτι αντίστοιχο με την αποθήκευση του Αγιασμού από τους Χριστιανούς.

Σε αυτά τα αισχρά, τα επιβλαβή και δαιμονικά έθιμα αφήνουμε τα παιδιά μας να γίνονται μέτοχοι και να τα θεωρούν φυσιολογικά μεταμφιέζοντας τους εαυτούς τους σε μάγισσες, ξωτικά, σκελετούς κτλ. Επιτρέπουμε στα αθώα παιδιά μας να συμμετέχουν σε μια «γιορτή» που κυριολεκτικά πραγματοποιούνταν και πραγματοποιείται ακόμα, από τους απανταχού σατανιστές για τη λατρεία του σατανά, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τη ζημιά που προκαλούμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε την άρνηση μας απέναντι στον Ιησού Χριστό ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να δουλεύουμε σε δύο κυρίους. Ή με τον Χριστό θα είμαστε ή με τον μαμωνά (Ματθ. 6,24). Μας επισημαίνει επίσης ο Χριστός ότι, όποιος δεν είναι μαζί του, είναι εναντίον του (Λουκ. 11,23).

Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε με ποιον θέλουμε να είμαστε. Επιλέγουμε να εμπαίζουμε τον Θεό με το να συμμετέχουμε σε δαιμονικές γιορτές και ταυτόχρονα να θεωρούμε ότι είμαστε ενεργά μέλη της Εκκλησίας; Η ζωή μας μέσα στην εκκλησία δεν είναι μια τυπική επίσκεψη στον ναό και ενίοτε στον πνευματικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ