Ο Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου γιορτάζει 40 χρόνια ζωής και προσφοράς

Στα Λεύκαρα θα πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες από την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία.

Article featured image
Article featured image

Ο Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου (ΚΟΚ), ιδρύθηκε το 1984, και φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια ζωής και προσφοράς του στον τόπο μας.

Ο ΚΟΚ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αποτελεί την Ανώτατη Κυνολογική Αρχή της χώρας μας, διεθνώς αναγνωρισμένης από την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία FCI και νομικά κατοχυρωμένης από την κυπριακή νομοθεσία.

Ο ΚΟΚ διατηρεί το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο μητρώο καθαρόαιμων σκύλων στην Κύπρο με 40.000 και πλέον καταγεγραμμένους σκύλους και ιδιοκτήτες.

Ο ΚΟΚ υποστηρίζει και προστατεύει τον καθαρόαιμο σκύλο ως οικογενειακό σύντροφο, προάγει την ευημερία όλων των σκύλων, και εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των ιδιοκτητών σκύλων και προωθεί την υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλων.

ena.jpg



Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FCI από το 1987 και μόνιμο ψηφίζων μέλος από 1999, ανάμεσα σε άλλες 98 χώρες κράτη μέλη.

Ο ΚΟΚ, έχει εξελιχθεί και συνεχίζει να εξελίσσετε σε έναν μοναδικό, πολυεπίπεδο οργανισμό επιφορτισμένος να συμμετέχει στις επιτροπές τις βουλής που αφορούν νομοθεσίες που αφορούν τα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους και φροντίζει να προστατεύει τα συμφέροντα τους.

Σε αυτήν την, επετειακή χρονιά, έχουμε την τιμή να μας έχει ανατεθεί η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2024 από την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία FCI, και θα διεξαχθούν από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στα Λεύκαρα.


dup.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ