Αυτή είναι η ευρωπαϊκή χώρα που στέφθηκε ως η «Πόλη της Χρονιάς»

Μια πόλη που έχει τα πάντα.

Article featured image
Article featured image

Ορισμένες πόλεις είναι γνωστές για τη ζωντανή πολιτιστική τους προσφορά, ενώ άλλες είναι διαβόητα σημεία νυχτερινής ζωής. Κάποιες είναι γνωστές για το φαγητό τους και άλλες φιλοξενούν μερικούς απίστευτους δρόμους και γειτονιές .

Αλλά μια πόλη που έχει τα πάντα , από τα καφέ μέχρι τα νυχτερινά κέντρα, τη ζωντανή μουσική μέχρι την τέχνη και μόλις ονομάστηκε «Πόλη της Χρονιάς» από το περιοδικό Food and Travel. Ποια είναι; Το Βερολίνο.

Κάθε χρόνο το γνωστό περιοδικό βραβεύει μια πόλη με βάση την πολιτιστική και γαστρονομική της ποικιλομορφία και η γερμανική πρωτεύουσα κέρδισε το Μπορντό , το Κέιπ Τάουν , το Ντουμπρόβνικ , τη Χιρόνα , τη Σεούλ , το Σίδνεϊ , το Τόκιο και τη Ζυρίχη οι οποίες διεκδικούσαν την πρωτιά! Δεν ήταν και εύκολος ο ανταγωνισμός…

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αναγνώριση από τους αναγνώστες της δημιουργικής σκηνής του Βερολίνου. Ο τίτλος δείχνει ότι το φαγητό έχει γίνει πλέον πραγματικός λόγος για ταξίδια», δήλωσε ο Burkard Kieker, εκπρόσωπος του visitBerlin, σύμφωνα με το The Berliner.

Η γοητεία του Βερολίνου δεν είναι είδηση ​​για όσους γνωρίζουν, καθώς έχει ήδη πολλές διακρίσεις όπως πχ η καλύτερη πόλη για ταξίδι φέτος πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο (και η καλύτερη στην Ευρώπη ), αλλά η πολιτιστική σκηνή του Βερολίνου έχει υποφέρει κάπως, γεγονός που καθιστά αυτό το βραβείο ιδιαίτερα καλή εξέλιξη.

Παρά το εκπληκτικό ποσό των 947 εκατομμυρίων ευρώ που επενδύθηκαν στην πολιτιστική σκηνή του Βερολίνου , οι παγκοσμίου φήμης χώροι νυχτερινής διασκέδασης της πόλης εξακολουθούν να παλεύουν με τις αλλαγές στη στάση των ανθρώπων απέναντι στην έξοδο μετά την πανδημία και το τελευταίο “θύμα” είναι το εμβληματικό Watergate, ένα νυχτερινό κλαμπ – σημείο αναφοράς της γερμανικής πρωτεύουσας και όχι μόνο, το οποίο θα κλείσει οριστικά μετά από 22 χρόνια μετά από ένα τελευταίο πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Αυτό το βραβείο τώρα ίσως να δώσει στο Βερολίνο την ώθηση της προσοχής που του αξίζει.


Με πληροφορίες από checkincyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ