Πώς φαίνεται από το διάστημα ο τυφώνας Μίλτον που θα πλήξει την Φλόριντα [ΒΙΝΤΕΟ]

Αστροναύτης της NASA κατέγραψε την πορεία του.

Article featured image
Article featured image

Ο αστροναύτης της NASA, Μάθιου Ντόμινικ, είδε- από τη θέση του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- τον τυφώνα Μίλτον να στρέφεται στον Κόλπο του Μεξικού προς τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

«Αυτή είναι η θέα από το παράθυρο του Dragon Endeavour», ανέφερε στην ανάρτησή του.



Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ έχουν μία τελευταία ημέρα σήμερα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ή να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή.

Καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε κάποια πρατήρια.

Ο κυκλώνας, κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, συνοδεύεται από ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ