Πώς είναι η ανατροφή 22 παιδιών στην πιο κρύα πόλη του κόσμου;

Ο Αλεξάντρ και η Οξάνα προκάλεσαν αίσθηση στο διαδίκτυο με την ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρουν στην οικογένειά τους.

Article featured image
Article featured image


Η ανατροφή 22 παιδιών αποτελεί πρόκληση ακόμη και για τους πιο ικανούς γονείς. Αλλά για αυτή την οικογένεια, που ζει στην πιο κρύα πόλη του κόσμου, στην Ανατολική Σιβηρία, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, ειδικά στους -64 βαθμούς Κελσίου.

Ο Αλεξάντρ και η Οξάνα Παβλόβ υποδέχθηκαν τον δημιουργό του YouTube, Kiun B, στο σπίτι τους στην πόλη Γιακούτσκ, την πιο κρύα του κόσμου, για να δείξουν στο κοινό του πώς μοιάζει μια τυπική μέρα, με τις μεγάλες ουρές για την τουαλέτα, τα δύο οικογενειακά γεύματα, αλλά και το πόσα ρούχα πρέπει να φορέσουν για να βγουν έξω στον παγετό.


Η οικογένεια με τα 22 παιδιά -Τα 18 είναι υιοθετημένα

Το ζευγάρι έχει συνολικά 22 παιδιά, εκ των οποίων τα 18 είναι υιοθετημένα και οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 6 έως 37 ετών.

Σε ένα σημείο του βίντεο, ο Αλεξάντρ εξηγεί ότι αρχικά υιοθέτησαν τρία παιδιά τον Μάιο του 2003 και, καθώς η οικογένειά τους μεγάλωνε, εγκατέλειψε τη δουλειά του ως μηχανικός για να βοηθάει περισσότερο στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή, 8 από τα παιδιά τους έχουν φύγει από το σπίτι τους και έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες, ωστόσο οι Πάβλοβ έχουν ακόμα 14 παιδιά να φροντίζουν.

Όπως λέει όμως η Οξάνα: «Κατά τη διάρκεια των διακοπών, μας αρέσει να είμαστε όλοι μαζί και να διασκεδάζουμε με δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα και το να παίζουμε παιχνίδια. Νιώθουμε ευλογημένοι που έχουμε μια τόσο μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια».



Λιώνοντας πάγο για πόσιμο νερό

Στην αρχή του βίντεο, ο δημιουργός του και αφηγητής Kiun B εξηγεί ότι ο Αλεξάντρ «ξεκινάει την ημέρα του νωρίς, βγαίνοντας έξω για να μαζέψει πάγο, ώστε η οικογένειά του να έχει αρκετό καθαρό πόσιμο νερό».

Ο πατριάρχης φαίνεται να μεταφέρει έναν όγκο πάγου από την αυλή σε ένα βοηθητικό δωμάτιο, όπου τον τοποθετεί σε ένα δοχείο νερού για να λιώσει. Όπως αποκαλύπτει ο youTuber, η οικογένεια «δεν έχει πρόσβαση στην κεντρική παροχή νερού και εξαρτάται από αυτόν τον πάγο για να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες σε νερό».



Στην επόμενη σκηνή φαίνονται τα δύο μικρότερα παιδιά των Πάβλοβ, η Νάτια και η Ραμίνα, ηλικίας 6 και 9 ετών αντίστοιχα, να ξυπνούν για να πάνε στο σχολείο.

Ωστόσο, επειδή έξω η θερμοκρασία είναι κάτω από τους -42 βαθμούς Κελσίου, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, ενώ ο παιδικός σταθμός της Νάστια θα ανοίξει κανονικά, με την 6χρονη να πλένει τα δόντια της και να ετοιμάζεται.


Το κόστος θέρμανσης ανέρχεται στα 200 δολάρια τον μήνα περίπου

Στη συνέχεια, ο πατέρας της οικογένειας ελέγχει το σύστημα θέρμανσης προκειμένου «να εξασφαλίσει πως η οικογένειά του θα παραμείνει ζεστή αυτό το παγωμένο πρωινό στο Γιακούτσκ».

Ο αφηγητής λέει: «Παρά το ακραίο κρύο, ο Αλεξάντρ και η οικογένειά του βασίζονται σε δύο λέβητες φυσικού αερίου για να διατηρούν το σπίτι τους ζεστό στους 25 βαθμούς Κελσίου. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του σπιτιού, που έχει εμβαδόν 350 τετραγωνικά μέτρα, το κόστος θέρμανσης είναι αρκετά λογικό, περίπου 200 δολάρια τον μήνα».



Ουρές στο μπάνιο και τηγανίτες για πρωινό

Μέχρι τις 7:40 το πρωί όλη η οικογένεια έχει ξυπνήσει, με τις ουρές στο μπάνιο να σχηματίζονται και την Οξάνα να σερβίρει το πρωινό. Ένα από τα βασικά πιάτα του πρωινού είναι οι «παραδοσιακές τηγανίτες Γιακούτ, καθώς είναι ένα φαγητό υψηλής ενέργειας» και σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο.

Καθώς ο χώρος στο σπίτι είναι περιορισμένος, οι Πάβλοβ χωρίζονται σε δύο ομάδες για να φάνε το πρωινό τους, με τον μικρότερο να ξεκινάει πρώτος. Μετά, τα παιδιά φεύγουν και πηγαίνουν στο σχολείο.



Με ειδικά ρούχα βγαίνουν στο παγωμένο κρύο -Αν μείνουν έξω λίγο παραπάνω, κινδυνεύουν

Σε μια σκηνή, η Οξάνα φαίνεται να ντύνει ένα από τα παιδιά της με χοντρά παντελόνια και ο YouTuber εξηγεί πως «από μικρή ηλικία οι ντόπιοι καταλαβαίνουν τη σημασία του κατάλληλου ντυσίματος για να αντέξουν τους σκληρούς χειμώνες». «Φορούν παντελόνια με μόνωση και ειδικά μπουφάν σχεδιασμένα για ακραίες καιρικές συνθήκες», λέει.

Ευτυχώς, ζουν δίπλα σε ένα σχολείο, ενώ ο παιδικός σταθμός απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια. Ο Αλεξάντρ και η Οξάνα επέλεξαν τη συγκεκριμένη τοποθεσία με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών τους, φροντίζοντας να μη χρειάζεται να περπατούν πολύ μακριά έξω στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο αφηγητής αποκαλύπτει, επίσης, πως «τα μεγαλύτερα αδέρφια προσέχουν τα μικρότερα, διασφαλίζοντας πως θα φτάσουν στον παιδικό σταθμό πριν παγώσουν».



Σε μια σκηνή, τέσσερα από τα μεγαλύτερα παιδιά φαίνονται μαζεμένα δίπλα ο ένας στον άλλον καθώς περιμένουν το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει σε ένα πανεπιστήμιο στο κέντρο της πόλης.

Ο YouTuber λέει πως «η κατάσταση μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνη και χωρίς λεωφορείο στον ορίζοντα, πρέπει να τρέξουν πίσω στο σπίτι ή να προσπαθήσουν να σταματήσουν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο για να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα».

Ευτυχώς, το λεωφορείο φτάνει σε λίγα λεπτά. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα λεωφορεία είναι βαμμένα κόκκινα για να είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν στην πυκνή ομίχλη ή στο χιόνι.



Κρέας για βραδινό -Τα λαχανικά είναι πολύ ακριβά και σπάνια

Σε μια άλλη σκηνή, κάποια από τα παιδιά της οικογένειας φαίνεται να αψηφούν το κρύο και να παίζουν έξω, αλλά, μόλις κρυώσουν πολύ, επιστρέφουν στο σπίτι. Όσο για τη διασκέδαση εντός των τειχών του σπιτιού, οι γονείς κατασκεύασαν ένα εσωτερικό γυμναστήριο.

Στο τέλος της ημέρας, ο Αλεξάντρ ετοιμάζει μπάρμπεκιου για δείπνο και σημειώνει ότι το κρέας πουλαριού που χρησιμοποιεί για να φτιάξει σουβλάκια μαγειρεύεται πολύ γρήγορα. Την ίδια ώρα, η Οξάνα φτιάχνει μερικά ψάρια και παραδοσιακές τηγανητές πίτες γεμάτες με κρέας και ρύζι. Ο αφηγητής σημειώνει ότι «σε αντίθεση με άλλες περιοχές, τα λαχανικά είναι πολύ ακριβά και σπάνια στο Γιακούτσκ λόγω των δύσκολων συνθηκών καλλιέργειας». «Τα φρούτα είναι επίσης σπάνια στην παραδοσιακή διατροφή των Γιακούτ. Αντ’ αυτού, οι άνθρωποι καταναλώνουν συχνά κατεψυγμένα μούρα, τα οποία συντηρούνται και μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα», προσθέτει.



Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της διατροφής των Γιακούτ είναι η σούπα, και ο αφηγητής αποκαλύπτει ότι οι ντόπιοι την τρώνε καθημερινά, καθώς «όχι μόνο γεμίζει τις κοιλιές τους, αλλά και ζεσταίνει τις ψυχές τους κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών του χειμώνα».

Ενώ το περιβάλλον μπορεί να φαίνεται σκληρό σε πολλούς, ο Αλεξάντρ λέει στο βίντεο ότι πιστεύει πως ο κρύος καιρός «μας κάνει ανθεκτικούς και εργατικούς». Λέει ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να «παραμείνετε δραστήριοι», καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να «παραμείνετε δυνατοί και να διατηρήσετε καλή υγεία για να επιβιώσετε τις σκληρές μέρες του χειμώνα».

Όσον αφορά στο πώς συμβιώνουν όλα αυτά τα μέλη της οικογένειας μαζί, το βίντεο καταδεικνύει πως «η καθιέρωση ρουτίνας και η ανάθεση καθηκόντων είναι απαραίτητες».

Ο Αλεξάντρ και η Οξάνα λαμβάνουν κρατική υποστήριξη για τα μηνιαία έξοδά τους, την οποία χρησιμοποιούν για να παρέχουν τροφή και ρουχισμό σε όλα τα παιδιά τους.



Έπαινοι από τους θεατές σε αυτή την πολυμελή οικογένεια

Πολλοί τηλεθεατές έσπευσαν να επαινέσουν το ζευγάρι για την αφοσίωσή του στη γονεϊκότητα.

Ένας σχολιαστής έγραψε: «Μερικοί άνθρωποι ασχολούνται κυρίως με τον εαυτό τους. Αλλά αυτοί οι υπέροχοι γονείς επικεντρώνονται μόνο στα παιδιά τους. Τόσο όμορφο παράδειγμα για τα παιδιά. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για αυτό το συγκινητικό ντοκιμαντέρ».

Ένας άλλος θεατής είπε: «Απολύτως απίστευτο. Όμορφη οικογένεια, ανιδιοτελείς γονείς που μεγαλώνουν τόσο πολλά παιδιά που χρειάζονται ένα σπίτι. Τόσο σκληρές συνθήκες, αλλά συνεχίζουν να ευημερούν! Μπράβο!».


Δείτε το ντοκιμαντέρ πιο κάτω:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ