Εσύ πώς χρησιμοποιείς τις δημόσιες τουαλέτες;

Αν είσαι από αυτούς που προτιμάς να αιωρηθείς για να ξαλαφρώσεις, παρά να κάτσεις στη λεκάνη, πιθανόν να (σου) δημιουργήσεις πρόβλημα.

Article featured image
Article featured image

Όλοι το έχουμε ζήσει και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι πιο σιχαμερό από τις δημόσιες τουαλέτες, ειδικά σε μπαρ και κλαμπ. Και όλοι έχουμε βρεθεί στον αέρα σχεδόν -οι γυναίκες σχεδόν πάντα- για να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ανάγκη μας, χωρίς να ακουμπήσουμε τη βρωμερή λεκάνη.

Ωστόσο μια ειδικό μοιράστηκε στη New York Post πως αυτή η πρακτική είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνη από το να ακουμπήσετε στο καπάκι της λεκάνης. Η Δρ. Πουνάμ Ντεσάι εξήγησε το γιατί με ένα βίντεο στο Instagram, λέγοντας πως το να κάνουμε «κάθισμα» για να μην αγγίξουμε τη σιχαμερή λεκάνη στην πραγματικότητα είναι χειρότερο.

Παρά το ότι πολλοί πιστεύουν ότι θα κολλήσουν κάποια ασθένεια αν καθίσουν στο κάθισμα της τουαλέτας, η Δρ Ντεσάι αποκάλυψε: «Δεν είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε κάτι αν καθίσετε απευθείας στο κάθισμα. Απλά πρέπει να σκουπίσετε το καπάκι και να βάλετε ένα κάλυμμα».



Τι προειδοποίησε η ειδικός

Η Δρ. Πουνάμ συνέχισε: «Ο λόγος είναι ότι αν προσπαθήσετε να σταθείτε πάνω από το κάθισμα, μπορεί να ‘τραβήξετε’ τους πυελικούς σας μύες, πράγμα που θα δυσκολέψει την εκκένωση. Επομένως, περισσότερο κινδυνεύει η υγεία σας αν δεν καθίσετε στη λεκάνη, παρά το αντίθετο».

Και όσο για τη βρωμιά, τα δύο όπλα που προτείνει η ειδικός είναι τα έτοιμα καλύμματα τουαλέτας, και τα απολυμαντικά μαντηλάκια. Ένα πέρασμα με χαρτί για ό,τι υγρά έχουν απομείνει, ένα πέρασμα με αλκοολούχο μαντηλάκι, και άλλο ένα με χαρτί αρκούν για να αφαιρέσουν τα περισσότερα επικίνδυνα μικρόβια.

Μετά, με ένα κάλυμμα μίας χρήσης που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, σιγουρεύετε πως ακόμα και αν σας ξέφυγε κάτι, σίγουρα δεν θα σας επηρεάσει. «Αν όλοι καθόμασταν στο κάθισμα της τουαλέτας χρησιμοποιώντας το κάλυμμα, θα υπήρχαν επίσης λιγότερα ούρα και περιττώματα», τόνισε η Δρ. Ντεσάι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ