Αν πιστεύεις ότι η δική μας αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, πού να δεις τι γίνεται στην Ινδία

Κάποιοι θα μιλήσουν για υπερβάλλοντα ζήλο και άλλοι για απλή... βλακεία!

Article featured image
Article featured image

Η είδηση θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο ή deep fake, δηλαδή τόσο ψεύτικη ώστε να γίνεται πιστευτή, αλλά δεν είναι. Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έπειτα από 8 μήνες κράτησης στο κτηνιατρικό νοσοκομείο της Βομβάης, απελευθέρωσε, στις 30 Ιανουαρίου, ένα περιστέρι, το οποίο είχε «συλληφθεί» ως ύποπτο για κατασκοπία.

Το ύποπτο περιστέρι έπεσε στα χέρια των ινδικών αρχών τον περασμένο Μάιο, διότι οι δακτύλιοι που έφερε στα πόδια του έγραφαν κάτι με κινεζικούς χαρακτήρες. Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι εμπλεκόταν σε κατασκοπεία και αφού το παρέλαβε, το έστειλε στο Νοσοκομείο Ζώων Bai Sakarbai Dinshaw Petit της Βομβάης.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αυτό το ακατάληπτο μήνυμα ήταν που γέννησε τις υποψίες των ινδικών αρχών, οι οποίες το συνέλαβαν έως ότου διεξαχθεί έρευνα.

Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι το περιστέρι δεν ήταν παρά πουλί αγώνων ανοιχτής θάλασσας από την Ταϊβάν, που είχε δραπετεύσει και κατέληξε στην Ινδία. Αφού λοιπόν διαπιστώθηκε ότι ο ιπτάμενος κατάσκοπος δεν ήταν τελικά κατάσκοπος, μεταφέρθηκε στην Εταιρεία της Βομβάης για την Πρόληψη της Βαναυσότητας στα Ζώα, από όπου τελικά απελευθερώθηκε.

«Η αστυνομία είχε αρχίσει διαδικασία για κατασκοπεία σε βάρος του πουλιού, όμως έκλεισε το φάκελο αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της», αναφέρει η εφημερίδα Times of India. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να έχει επίσημη επιβεβαίωση.


Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πουλί πέφτει ως ύποπτο στα χέρια της ινδικής αστυνομίας.

Το 2020, η αστυνομία στο Κασμίρ, διαφιλονικούμενης περιοχής από την Ινδία και το Πακιστάν, απελευθέρωσε επίσης ένα περιστέρι. Το πουλί ανήκε σε Πακιστανό ψαρά και είχε πετάξει πάνω από τα σύνορα, στα οποία υπάρχουν ακόμη και πυρηνικά όπλα. Αλλά και αυτό διαπιστώθηκε ότι ήταν αθώο των κατηγοριών.

Επίσης, το 2016, ένα άλλο περιστέρι τέθηκε υπό κράτηση, δικαίως αυτήν τη φορά, διότι βρέθηκε με ένα σημείωμα με απειλές για τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ